View Single Post
Old 11-01-2014, 11:54 AM   #32
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: House produkcija

Quote:
Originally Posted by Everbeatz View Post
Ja sam u potpuno suprotnoj varijanti - mix as you go. Ima smisla to sto DaBear kaze, ali ja to resavam tako sto provedem neko vreme u bavljenju sound design-om, gde save-ujem neke kombinacije sounds-a i FX, koje kad se radi traka 'pozovem' tako da se ne bi previse bavio trazenjem sound-a koji hocu jer me to potpuno ubija u pojam. Nema nista gore kad krenes da pravis nesto, a onda ti pola sata oduzme trazenje pravog kick-a, synth sound-a i slicno.

Savet je - provedes neko vreme praveci selekciju soundova, semplova, efekata, itd da ne bi trosio vreme baveci se tehnickom stranom posla za vreme pravljenja trake.

Bavljenje ovom vrstom produkcije zahteva dosta vestina i spoj je dosta faktora u kojima trebas biti dobar da bi krajnji proizvod imao smisla:
- znanje rada u softveru
- komponovanje
- aranzman
- programiranje ritmova
- audio inzinjering (recording, mixing, mastering)
- sound design
itd

Najbitnije u svemu je da ono sto radis bude fokusirano na muziku u primarnom smislu - melodije, harmonije, a posle toga dolazi izbor zvukova koji ce podrzati taj melodijski momenat. Ovladavanje tom vestinom kao primarnom dovodi do toga da se postize efekat 'mixa se samo od sebe' u samom startu.
Ja sam rekao "nadjes priblizne farbe" i onda radis na pesmi.
DaBear is offline   Reply With Quote