View Single Post
Old 11-01-2014, 08:52 AM   #8
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Default Re: problem sa tihom pesmom..

Quote:
Originally Posted by Bockie View Post
Ima različitih pristupa glasnjoći u mixanju.

Isto tako neki moj trip kad počinjem mix je da (reč je o cubendu, u pt ne radim to) master regler odmah podignem na max (+6db) i krenem u mix tako da nema "crvenih" peak-ova. Kada postignem neki optimalan polu mix...vratim na 0 i ostaje mi lepih 5-6db za do?minkavanje...
Slićnu igru imam i ja samo ne di?em na +6 nego 0 pa ga spu?tam za 2-3db....ali ne vi?e jer imam osjećaj da neki djelovi "propadaju" na "ti?e" a i dinamika mi se gubi (bar meni) na kraju neki put stavljam blagi lim ili pik remover...ali dra?i mi je limiter i to Essential E-3B comp (smile) s tim da ga jo? malo korigiram...i gotovo!
A master radim u WL s time da pazim da mi ni jedan plugin (EQ ...itd) ne ide u pik a na kraju opet Essential E-3B na Final master i opet pode?avanje..pazit na pikovanje. Dobijem peak (L-R) -0,51.
E onda ga sa Gain change podignem za +0,500 i na kraju dobivam za mene idealnih Peaks -0,01 (L-R) RMS power maximum -4-5.. Average -9-10-11 itd.
Tako ja radim i imam osećaj da mi dinamika i mix posle bezbroj experimentiranja tako naj bolje ?ljaka.A "če?alj" milina ga je gledati..nema nigde rezanja