View Single Post
Old 10-01-2014, 10:35 PM   #5
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: ?kola za producente

Quote:
Originally Posted by 77ari View Post
Meni je va?no ako bi oti?ao u takvu ?kolu da onda poslije nje mogu napraviti sam cijelu traku. Od početka do kraja, va?no je da mi u toj ?koli mogu pokazati kako izraditi traku. A ako ja sam ne shvatim sve to je moj problem.

Ne očekujem da bi ta traka bila neki "hit". Ali kroz daljnji rad budem napravio ne?to dobro.
To te nece nauciti, jer se to ne predaje. Tacka.

Vec sam ti rekao - slusaj, i slusaj i slusaj...Ja sam tako "poskidao" dosta ! Sve je u snimku..samo treba da se razlozi.

Za pocetak izbrojih koliko taktova ima svaki deo - intro, verse 1 , bridge, chorus, i kako je vec slozeno. Vidi koliko instrumenata gde svira i STA sviraju..koji zvukovi, koje note..probaj da skines / naucis neke melodije...vidis zasto one tako dobro zvuce...razlozi melodiju pevanja - odsviraj je i videces da je skoro uvek jako prosta...
Itd itd...

Vazo je da skapiras kljucne elemente u stilu muzike kojom bi hteo da se bavis, jer svaki stil ima svoja "pravila" svoje zvukove i nacin na na koji se prave melodije..

Dok sam svojevremeno radio 2 step (2-3 godine full time) puno ljudi je mislilo da sam crnac..dodju u studio i vide matorog Srbina !!!
Znaci - sve moze !! Analiza i nista drugo

I opet - nemoze nista brzo, ni sa skolom ni bez skole...
DaBear is offline   Reply With Quote