View Single Post
Old 10-01-2014, 01:40 AM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: ?kola za producente

Pre nego što se nasluti moje mišljenje...

Imam par pitanja...

Da li će ove škole/diplome doneti perspektivno zaradu...? Ili čak znanje?

Smem li da budem drzak i kažem odmah kratak deo mišljenja?

Ali evo hoću! NE!

Ja sam fakultetski obrazovan. Moja diploma opisuje ekonomske struku. Diplomirao pre 6 godina. Nisam još overio u radnoj knjižici. Što se države tiče...ja sam srednjoškolac. Još vagam, ali sa razlogom...

No, kad ste zadnji put čuli da je obrazovanje prepreka...? Za bilo šta?! Da imam za šta, overio bih to davno...ovako bi napravio sebi otežavajuću okolnost. Skuplju prijavu kod poslodavca....

Osim toga, ogromna većina diplomaca na raznim akademijama, audio školama, produkcijama i tako pokazuje zaista zastrašujuće velik nivo nemanja mrkle veze sa mozgom kada je u pitanju znanje...bar o zvuku....a ostalo da ne pominjem...

Zašto ja to smem da kažem?

Jer imam sad već oko 15 godina iskustva...od prvog snimanja u studiju, pa ostanka u istom i rada u raznim posle...

I znaš šta?

Realno, mislim da ne znam puno!

Znam što znam, ali mislim da ima još puuuno, ja sam samo pohvatao sebično ono što mi se svidelo...! Nisam vodio preterano računa o onome što mi se ne sviđa. Još vagam da li mi je žao. Sve više nije... No ne znači da nema štete...

Jedan bard novosadskog zvuka i muzike, akademac nekadašnjeg velikog londonskog SAE-a mi je lepo rekao za te razne škole i kurseve i akademije pa i sam taj što je završio... - Bacanje para!

...I ja mu verujem. Bio je uverljiv eto...

Jedan drugi, sjajan ton majstor, na vreme batalio priču, posle bio uvoznik Lavazza kafe...i evo , čovek sad ne znam šta radi, ali je relativno spokojan, spasao se bede...sad bi imao možda republički prosek...uz kašnjenje od 3-4 meseca... Sranje...!

No, uz člansku kartu i dotično zvanje, a na radost današnje neuke i gejačke elite, možda to donese benefite u nečijoj karijeri... Koga je briga...!

A još ako sa tim mirno tone u san svako veče... Eto pravog mladog i perspektivnog mladoženje/udavače.

Jesam sad zakomplikovao?

Sorry...

Hoću da kažem - sve se dešava ispred mikrofona!

Dobro, ja sam u generaciji u kojoj je mikrofon značio nešto. Danas ni to ne treba, ali poenta je u izrazu. Iako ne razumem, verujem da moždano oštećujući oscilatori predstavljaju nekakav izraz...nečega...danas...verovatno...

Pa i to mogu da podržim!

Dobru ideju, emociju...može samo čovek da upropasti.
A ne sredstvo izvedbe...papir, vinil, pvc, kilobajt ili već neki medij..!

Bockie is offline   Reply With Quote