Quote:
Originally Posted by peconi83
1. Koje mi monitore predlazete i na koji nacin bi trebali da budu pozicionirani u odnosu na prostoriju i mene? Do 200 - 300eur par!
2. Kod ruDAW desktop varijanti, ne razumem sta je zauzelo 1.5Tb prostora na disku i koji operativni sistemi se nalazi na masini (Win7 i OSx, u isto vreme?)?
3. Koliko sam shvatio dolaze i programi za audio produkciju ProTools HD, da li se taj softver dodatno placa? Da li je moguce da se instalira i sinhronizuje i Ableton Live prilikom kupovine?
5. Da li je moguce da uz izvesnu finansijsku nadoknadu donesem audio komponente (zvucnu kartu, midi interfejs itd) i da mi to strucni ljudi iz Rumski tima sinhronizuju i omoguce nesmetan rad?
Hvala vam puno, carevi ste! 
|
1.
Ako je cilj posedovanje iole referentnog zvuka (a ne malo boljih ili bolje izreklamiranih PC zvučnika). moj stav je da se ne kupuju monitori ispod 800-1000 eur. Ličnog sam mišljenja da je to bačen novac. Ja bih u toj koži kupio slušalice. (što i jesam uradio...)
Ima tu i sprava koje "iznenađujuće dobro" rade, tačno, ali to uglavnom kažu ljudi koji već imaju nešto skuplje, bolje.
Za oko 200e može da se uzme...Ništa! ...možda jedan komad Adam A3x...
Da imam taj budžet, kupio bih skuplje sluške ako je krajnji cilj rad sa zvukom. ATH-M50, AKG K701, Sennheiser HD 25 C II...itd. Budžet je 150-200€ za ovo, i znaš šta si kupio. Brutalne sluške. A ne smeće od kutija...
Za 300e može neki novi mali JBL lsr-305,
cena je za par tolika! E taj radi zaista iznenađujuće dobr... ...Da...eto...rekoh već...!
Za ostala pitanja oko ruDAW...
ovde.