Quote:
Originally Posted by peconi83
Dakle:
1. Sta mi je sve potrebno da bih mogao da pocnem da pravim ovakvu vrstu muzike? Posedujem vec jednu staru Casio klavijaturu (neupotrebljivu za digitalnu produkciju) i imam relativno solidno znanje iz muzicke teorije.
|
Dovoljno za pocetak
Quote:
2. Da li uzeti desktop ili laptop varijantu i koju konfiguraciju tj. da bude sto vise prilagodjena obradi zvuka?
|
Svaki danasnji komp will do the job. Sta podrazumevas pod "obradom zvuka"? Svejedno, danasnje konfiguracije su prilicno mocne za ono sto ti treba.
Quote:
3. Planirao sam da uzmem zvucnu kartu M-AUDIO Profire 610 (300eur), da li je ona ok za ovakvu vrstu produkcije? Ako nije, koju mi drugu zvucnu kartu preporucujete?
|
Ok je, muzicka karta nema veze sa 'vrstom produkcije', niti ima namenskih audio interfejsa koji su za hip hop, rock, itd
Quote:
4. Da li je MIDI kontroler AKAI MPK25 (200eur) ili MPK49 dobar izbor? Vidim da uz njega dolazi Ableton Live Lite verzija, sto bi mi odgovaralo jer zelim raditi u ovom programu koji je pre svega usmeren ka kreativnosti.
|
Dobar je taj AKAI
Quote:
5. Sto se tice slusalica uzeo bih Sennheiser HD 25 C II (240eur)? Da li su one ok za neki studijski rad ili da trazim nesto drugo? Da li ce mi biti potrebno predpojacalo za njih?
|
Ne fali im nista, ali planiraj i monitoring kao krucijalnu stvar, pored naravno usmerenosti ka pravljenju muzike
Quote:
6. Koji mi mikrofon preporucujete?
|
Zavisi od toga sta hoces da snimas, dosta siroko pitanje - mic je vezan za izvor tj. da li ce odgovarati kombinacijski sa onim sta hoces da snimas. "Ne radi" svaki mikrofon na svacijem glasu npr., mada ni tu ne treba preterivati s nekom perfekcijom
Pozz