View Single Post
Old 07-01-2014, 05:59 PM   #66
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Default Re: BFD3 je dostupan svima :)

Quote:
Originally Posted by STUDIOTON View Post
Pomenucu da neretko ljudi u zadnje vreme koriste i "live midi" nacin .. to je kada se programira i mixa u isto vreme.. dakle na mixeru ti se pojave izlazne trake audia od vst-a .. ali za to je potrebno mnogo memorije,veoma jak procesor i veoma dobar streaming tj.ssd brzi diskovi .. uglavnom, ja u tome vidim buducnost, gde dobijas brz rad, veoma brze korekcije bez vracanja u poseban projekat radi programiranja,izmena itd ..
Morao sam da se javim kada si pomenuo ovaj nacin rada. Vec nekoliko godina unazad radim na taj nacin (trenutno samo i3 na 2.4Ghz i H.disk od samo 7200 obrtaja, naravno namera je uglaviti 1 SSD ali se ceka neka para viska) ali zbog hardvera freeze-ujem traku u kojoj je midi sa VST-jem, ostavim samo rec-audio kada usnimim deo koji je spreman pa onda manipulisem sa audio trakom (Freeze u Ableton-u nije bas kao disejbl u Cubase-u za audio traku, ali smanji opterecenje skoro kao da trake i nema - moj utisak). Iskreno na taj nacin mnogo vremena ustedim da ne prelazim iz maticnog projekta u audio only projekat, a i uvek se neka nota zaboravi kad vec eksportujem traku u wav.

@Branoy: Procitah skoro sve (mozda i sve, "ni sam ne znam sta sam sve procitao, Stari i novi zavet, Jehovilje svedoke, Kule i Strazareee, Tarabiceee..." )

Btw, ne znam...trazis ono sto svi traze, a ne moze se naci na dlanu, na 2 klika u DAW-u (odnosno u jednom wav-u).

Bas nedavno procitah i odgledah intervju sa Nu-Tone-om (uspesan old-school DnB producent). On koristi Abbey Road pakete (od Vintage do Modern paketa)...i vrlo uspesno emulira pravi bubanj i numerama gde je to potrebno, ali nigde nisam video da je posle 2-3 klika zavrsio posao sa nekim elementom bubnja (izuzev licno spravljenih semplova gde je ulozio dosta rada da bi ih oblikovao kako on zeli ili sto ti kazes "da zazvuci na prvu" posto traganje za pravim zvukom zna da se oduzi i ubije trenutnu inspiraciju i zelju za stvaranjem).

Ja licno koristim A.Road u kombinaciji sa nekoliko paketa suvih lepo usnimljenih (kvalitetni mikrofoni, razlicite postavke) paketa bubnjeva koje sam "pazario na pijaci".
Posle odredjenog vremena uz pravilni odabir boja, reverba, multiband kompresije moze se doci do iznenadjujucih rezultata cak i bez upotrebe eq-a. Sav rad ide u radnu knjizicu zivota, pre 10-tak godina moj nacin razmisljanja i rada mi sad deluje veoma smesan (izuzev inspirativnog dela ), ali ucenje, pomalo i neki predmeti/ispiti, prava pitanja upucena, srecom, pravim ljudima i ne znam koliko sati dosadnog rada u rezimu A/B verzija provere da bih video i jos vaznije cuo razliku.

Imas slusanje koje je mnogo bolje od mog, barem na papiru . Soba u kojoj radis takodje predpostavljam po tvojoj prici da je ok. Znaci ostaje samo dosadan deo posla oko rada na svakom elementu bubnja ponaosob, ne znam zaista sta bih jos dodao.

P.S. - Evo i ja da se raspisem u 2014.

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.

Last edited by Filip_; 07-01-2014 at 06:04 PM.
Filip_ is offline   Reply With Quote