View Single Post
Old 07-01-2014, 12:32 AM   #3
NickLP
Junior Member

Default Re: Garaza - soba za probe i djelomicno tracking....

Quote:
Originally Posted by Reinhardt View Post
Pozdrav i dobrodo?ao na forum,

Meni se ?ini da si mo?da previ?e mistificirao akustiku u smislu onoga ?to vama treba, ?to mislite dobiti, a ?to ulo?iti..
Ako transmisija zvuka na van nije problem (?esto puta i najve?i),
onda ostaje stre?ivanje zvuka za unutra, ?to je ustvari subjektivan pojam.

Difuzor je u pravilu dosta skuplji od apsorbera, pa bi prvo uradio financijsku ra?unicu.
Ako nemate velik bud?et, sve bi i?lo u apsorbere, ali ne ove od 30kg/m3 koje predla?e?, jer oni su jednostavno NEU?INKOVITI za ono ?to ti treba.

Zna?i minimum 70kg/m3 (ako imate za 130-super! to je ?inimise steprock rockowool, slu?i za podnu izolaciju)

Prostor nije velik, zna?i, prvo ?o?kove, pa CIJELI plafon, pa djelomi?no bo?ne stranice (du?e).

ma 5 cent

lp,

R
Da, ali sam procitao da u superchunkove ide manje gusca vuna, boggy je spominjao 30-40 kg/m3 jednom thread-u, tj. da teza vuna kad je pregusto naslagana odnosno kada je "preduboka" gubi svojstva aborbicje. Barem sam tako shvatio (a i nesto sto je po drugim threadovima i drugjde na netu). Da nebi bilo zablude, ne namecem se niti imam nesto protiv nego evo samo objasnjavam zasto sam spominjao 30 kg/m3. Tako da neznam dali mislis da 30 kg/m3 vuna je neefikasna za superchunk ili mozda nisi vidio sto sam napisao od onog, ne bas jako razumljivog, teksta .

Sto se tice bilo kod drugog tipa apsorbera, spominjao sam samo steprock C koje je 120 kg/m3. Dio gdje sam govorio o cloud-u sa 30 kg/m3 koji ne ide iznad bubnjeva (iznad kojih bi islo 120 kg/m3) tj u drugom djelu prostorije stavili bi kao provizorno rijesenje jer bi nam ostalo viska (tj stavili bi koliko nam ostane) u slucaju da radimo superchunkove od 30 kg/m3. Kad kazem provizorno, onda sam mislio kad sredimo druge stvari (bocne zidove i zid di je beton) znaci da bi se to oduzilo... U svakom slucaju, ne proporucujes ni provizorno, pa da bolje rijesimo kako se treba?

Za difuzore ima vremena... goli beton na jednoj, cigla s zbukom na drugoj, gips ploce na sljedece tri te kombinacija sperploca i gips ploca i u ovakvoj prostorijici ima difuzije za sprizit ti usi kada sviras solazu ili udaras po cinelama .
Bolje da ni ne pricam kako smo utisavali to, sve stvari koje pojedine clanove ovog foruma baca na riganje a to su vrhunsko difuzno konstruirani kartoni od jaja, tepisi kakve samo bake imaju i svjetsko poznate tapicirung spuzve . Spasilo nam je usi od przenja, ali zaglupilo prostoriju do bola tako da smo to sve odlucili pobacati kroz vrata. To smo bili definitivno odlucili kada smo uzeli par akustickih spuzvi (narucivali smo nesto drugo sa thomanna) samo da vidimo kako je i shvatili kolika je razlika vec samo s njima.

Da love nema nesto puno pa ce se prvo ici u absorbere a i dok se sve to ne zavrsi ima vremena.

Znaci ti preporucas redosljed - 1.superchunk (mi bi u 8 kuteva) pa 2. Cloud cijeli strop sa gustom vunom bez kemijanja, 3. Bocno..

Sta mislis o onom zidu gdje je goli beton?

Thanks.

Last edited by NickLP; 07-01-2014 at 12:55 AM.
NickLP is offline   Reply With Quote