Ne znam sad da li ovde ovo da postujem, cenim da ima dosta ljubitelja tih "starudija", ali pouzdano znam da je Branoy jedan od njih
Elem: simulacija Yamahinog semplera TX16W.
Sada sledi - "pa jbt, ima gomila simulacija, zasto je ova posebna ?"
Radi se o "pravoj" simulaciji. Naime - nisu radili nikakvu "zvucnu" simulaciju. U pitanju je stari sempler, pogonjen motorolinim 68000 CPUom. Da bi verno preslikali karakteristike ove sprave, momci iz SonicCharge-a su implementirali
emulator samog procesora, pored emulacije raznih DSPova, tako da sprava cita
originalne diskove i radi navodno 99.9% kao i realna sprava. Da bi ste pokrenuli neki zvuk, potrebno je da ubacite .IMG prave Yamahe, udjete u njegov meni u old-school stilu (nema windows padajucih menija, preseta...) pritisnes "system" taster, pa klik na +1, dok ne dodjes na UTIL, pa onda kroz menije opet - LOAD... I tako redom. Dakle 100% emulacija, pa gos'n Branoy, ako i dalje krivis PC za "digitalni" zvuk, probaj sa ovim...
Pre nego popizdite sa ovim, treba vam da skinete .img fajlove za Typhoon OS (koji pogoni ovaj sempler) i da naucite kako se ucitavaju semplovi/programi. Sve to mozete saznati na oficijalnom sajtu - pa ko voli retro '80 - '90 sprave - evo vam :
http://soniccharge.com/forum/index.p...0-cyclone-faq/
Eto Branoy, ako volis te stare sprave, probaj sa ovim. Kako kazu, zvuci autenticno.