Quote:
Originally Posted by STUDIOTON
Nema potrebe niko da se vredja, situacija ne treba da bude toliko napeta , Dusan je vrlo iskusan i cenjen producent...
|
Quote:
Savetujem ti da spustis loptu kad je Dushan u pitanju, on je neko od koga samo mozes da naucis puno - a i svi generalno imamo da naucimo puno jer nismo nikad bili neka svetska elita u muzici. Bezveze je da zbog neke impulsivne tvrdoglavosti napravis sebi minus...
|
...zna?i kad napravim neki pristojan sajt sve ovo obavezno da stavim u "testimonials", da se zna da sam zahebat producenat!

Rekli ljudi, evo materijalnih dokaza.
Quote:
mozda je onda meni do monitoringaaa?!! mozda ja ne cujem to sto vi cujete, mozda meni znaci zvucnici daju previse digitalan ton, ,, itd, ja kad pustim bilo sta iz kompa na TANOY system 600 kutije, jbg tu sve valja, .. onda se pitam!! nemoguce.. tu me nista ne udara u glavu, ne bode nikakva specijal frekvencija, sve je lepo..
|
Branoy, imao sam jednog dobrog drugara, koji se stalno ?alio oko nekih svojih problema a kad god poku?a? da mu da? konkretno, upotrebljivo re?enje, on udari u neku filozofiju za?to to ne mo?e?. Onda vremenom skapira? da je njemu cilj da se ?ali a ne da re?i svoj problem i da je njegovo ?aljenje i filozofija koja proizilazi iz toga, mnogo draga. Tako mi nekako i ti izgleda?. Nisam ja hteo da te kinjim, nego, ono, ti zapravo retko pita? a spreman si da da? svoje mi?ljenje pa onda ne razumem ?emu pri?a. A nisam ni ja neko va?no mudo u ?ivotu. Samo mi je smetalo jer mi je bio prazan stomak valjda, ?to sad opet isti post.
A iako nisam siguran da ti zapravo treba pomo?, evo da potvrdim to ?to je rekao i Studiotonac, tj da je problem sigurno u startu u programming-u a zatim u izboru bubnja sa kojim radi?.
Evo recimo ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=GIg6aPUdOls
Ja bih zaista voleo da vidim prose?nog slu?aoca koji bi skapirao da to nije ?iv bubnjar.
Problem kada radi? traku za narodnjake koji nisu pop narodnjaci je ?to su bubnjevi zapravo "pogre?ni" u nekoj meri. Zato su pakao i truba?i za programirati, oni su jo? gori. Ja nisam mnogo radio te rumbe i to, ali da mi treba, ja bih pozajmio midi kit, izabrao nekoliko tipi?nih pesama, i doveo pravog bubnjara da mi na njemu odsvira te pattern-e. Ne samo da bih dobio odli?nu biblioteku za sopstvenu upotrebu, nego bih mogao da analiziram gde to oni ?ure i kasne, koji su im ghost udarci itd.
Generalni problem sa programiranjem je ?to je zapravo jako zahtevno. Ne samo da me nije mrzelo da gledam bubnjarske video ?kole i da sam malo ve?bao bubanj, da bih skapirao instrument, ve? je ?esto potrebno vreme dok se programira da bi se nabo neki odre?eni pattern koji ta?no radi sa pesmom. Zna?i igranje sa velocityjem, sa ghost udarcima, itd.
U principu ono ?to sam video da drugi najvi?e gre?e i ?to sam ja skon da zajebem je:
- Nedostatak strpljenja (I dan danas jednostavno nemam nerava da sedim dugo i programiram bubanj, mada se trudim da ako imam bubnjara pri ruci, zovem ?oveka da malo zajedno pro?e?ljamo bubanj, bar na sat vremena)
- Velocity - ne samo da ljudi nekad programiraju sa prejakim velocity-jem kao da bubnjar kuca svom snagom svaki udarac, nego ne razumeju da varijacije u velocity-ju koje treba da stvore utisak "?ivog" moraju da imaju odre?en smisao, ne mo?e tek tako da se i?ara hihat + - 15 velocity gore dole i kao eto, sad je ?ivo.
- gre?ke i varijacije. Nije lo?e imati na umu da ne mora uvek da bubnjar udari ?inelu i bas bubanj u istoj milisekundi, da mo?e da po?uri i zakasni na prelazu, malo zezne neki udarac u njemu itd itd itd. Zna?i sve ono ?to se na snimanju pravog bubnja izbegava, ovde mo?e da bude korisno.
- Pogre?no izabran komplet u startu koji je izabran na osnovu "wov" faktora. Dakle neko udari po kompletu, svidi mu se boja i onda posle taj komplet ne radi posao u toj pesmi. U ve?ini pesama bubanj zapravo nije "napucan", ?ak je mo?da neugledan. Ali dobro funkcioni?e.
- Previ?e direktnih mikrofona a puno ve?ta?kih reverba, ga?enje "curenja" u plugin-u. Treba ostaviti dobar deo curenja i osim kad se radi o muzici koja zahteva direktan udarac u glavu kao metal i hard rok, ostaviti dovoljno room-a i overhead pa, dodati direktne mikrofone koliko treba. Veliko je isku?enje (jer je jednostavnije po?etniku da napravi odnose) dodati overhead-a koliko treba da se ?uju ?inele, udariti hipass EQ pa onda praviti zvuk kit-a samo od direktnih majkova. Ima gde to radi, ali ako ho?e? rumba fazon a zvuk ti se pretvori u odvojene ta?ke u prostoru u kojima su noga dobo? i hihat, onda ?e definitivno zvu?ati neprirodno.
U principu, na tvom mestu, ja bih mo?da probao ono sa elektronac kompletom i snimio midi ?ivog bubnjara uz klik. To ti je pola posla, vide?e? ta?no u tom midiju ?ta radi, koji su mu patterni, dinamika, gruv, gde ?uri i kasni, gde je prljav.
Eto da ne bude da je beskorisna cela rasprava a mo?da i neko drugi ne?to pro?ita.