View Single Post
Old 05-01-2014, 09:39 PM   #37
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Default Re: BFD3 je dostupan svima :)

Joooj iskeno sam me malo mrzi toliko da kuckam, ali da pokusam ukratko i uprosceno da objasnim
Nisu to 6 razlicitih dobosa, daleko bilo..To je jedan te isti dobos i kada se on semplovao pre nego sto su ga ubacili u vsti, oko njega je postavljeno vise mikrofona, jedan ispod njega (bottom) drugi iznad, treci iznad glave (overhead) itd..Kada su ga usnimili svaki mikrofon je pokupio svoje i sve je to usnimljeno na svaku traku posebno , pa je tako preneto u vsti. (ovo je jedan od razloga zasto su neki drums vsti veliki, tj imaju puno gigabajta, nisu u pitanju samo Layer-i).. I kombinacijom tih traka dobijas zeljeni zvuk dobosa.(jednog te istog, naravno). To mozes naci u superioru koji si pomenuo da koristis, u addictive, bfd i bilo kom iole ozbiljnijem vsti..( battery ne koristim, ali mislim da tamo nema).

A sto si pomenuo vise razlicitih dobosa, ni to nije nemoguce, ponekad i pozeljno, spojiti npr dva dobosa, ali sve to zavisi od mnogo faktora i moraz da znas sta hoces da dobijes, a ne ono kao trazim-menjam presete, pa nesto zazvuci dobro...
Npr, kada programiram u midi (vsti), dobos koji koristim zvuci ocajno prva slika, ali kada se to exportuje u audio, pa malo isproducira, dodas compres, drum attac itd, pa na kraju obojis fx procesorom, dobije se potpuno drugacija zvucna slika...
Nemania is offline   Reply With Quote