View Single Post
Old 05-01-2014, 09:12 PM   #34
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Default Re: BFD3 je dostupan svima :)

Za Branoy

Boga mi, kod mene to ne ide tako brzo, sto se bubnja tice...
Dok je u vst (koji god da je) trudim se da ga postavim sto bolje, (ne racunam efekte naravno), vec npr stelovanje elemenata itd.. Pa onda dolazi export..i to svaki kanal posebno
npr. Dobos koji se sastoji najmanje od 3+3 trake, znaci samo za dobos 6 audio kanala (tj wav-a)
U neke od tih 6 kanala dobosa ulazi-snare bottom, snare overhead, snare room itd..i to sve suvo (eventualno neki compresorcic iz tog vsti ako lepo legne, zavisi)... Tako isto i za Kick..
Ne mixam u vst sve (vezano samo za snare) pa exportujem kao jednu stereo traku, jer kada udju drugi instrumenti koji se takodje isproduciraju kao audio trake, npr, zafali malo room-a, tako da imam na posebnom kanalu room i mogu ga korigovati, a da je sve miksano na jedan ne bih imao tu mogucnost (ne mislim na room reverb, ako se razumemo) ..itd itd itd...

By the way, veruj da mnogi producenti rade i programiraju bubanj, a siguran sam da nikad ne bi ni provalio da li je "zivi" ili vst..samo kao sto ostali rekose ima tu dosta posla i ipak malo znanja. Posto je rec o bfd i vsti drumsima, i Ognjen radivojevic je npr radio programing na nekom vsti, ali danima..

Last edited by Nemania; 06-01-2014 at 01:55 AM.
Nemania is offline   Reply With Quote