Quote:
Originally Posted by branoy
evo sad sam morao cisto nesto da napravim na brzinu, i da vidite.,
eto,, sta ti tu mozes pipnuti a da ono ne zvuci kompijuterski?
i kompresor. i eq, i hall . i odvojeno na kanale. znaci ovo je 5 minuta posla.
ovo zvuci kako zvuci. meni treba za nas rumbe, begini, 7,8, narodnjake starogradkse. ne rok. gitaristi rok svi mogu biti zadovoljni sa ovim . al ja da sad nakucam 7-8 ili rumbu sa ovim, to nebi licilo ni nasta.
prebacite na 720p. naravno sto je fora, uvek youtube zvuk malo utopli, nekako sakrije direkt iz karte digitaliju koju dok slusam , pitam se sta stavit,
neki plugin koji spusta BIT, daje shum. ne znam
ovde je 3 kanala. jos par da sam staio, a imam ideja za brdo fora, electro ledaova, FX, bilo cega, piana, to bi bilo sve pojedeno u ovom mixu. na jedan stereo izlaz u muzickoj karti.
|
gledajuci i slusajuci ovo sto si napravio zakljucio sam da tebi bubanj uopste nije problem .. Problem je sto ne znas sta dalje od pustog midi programiranja ! ti juris zvuk, trazis ono sto ne mozes da dobijes bar dok si u programingu ..
Prvo i osnovno idejno odradis sve kako zelis, tj.uradis programing, kako i jesi u ovom primeru .. kada si siguran da je cela pesma postavljena i programirana u potpunosti.. sve je na mestu od instrumenata i odsvirano itd.. treba da exportujes svaku komponentu posebno .. pretvoris sav programing u audio(wave) .. posebno kick,snare,hihat,crash,bass,gitare it'd it'd ..
e onda dolazi mix . igranje frekvencija ,pluginovi,m/s mod itd .. u mixu se dobija zeljeni zvuk tj.produkcija .. to je vec posebna oblast, koja je i posebna po tome sto se ne uci po nekom sablonu.. Svako se nadje u nekom razlicitom nacinu, ali bitan je taj kranji rezultat, dobro smixana pesma .. i na kraju ide mastering , neki to zovu postprodukcija

sto je proces u kome se podizu nivoi mixa, posebno tretiraju frekvencije(osvetljava) da nije mutno

laicki govoreci ..
Tek onda dobijas gotov proizvod
E Branoy, potrebno je sve ovo da prodjes da dodjes do onoga sto ti kazes, da na tvojim tannoyima imas zvuk kao i kod neke druge pesme koja ti se svidja
Pomenucu da neretko ljudi u zadnje vreme koriste i "live midi" nacin .. to je kada se programira i mixa u isto vreme.. dakle na mixeru ti se pojave izlazne trake audia od vst-a .. ali za to je potrebno mnogo memorije,veoma jak procesor i veoma dobar streaming tj.ssd brzi diskovi .. uglavnom, ja u tome vidim buducnost, gde dobijas brz rad, veoma brze korekcije bez vracanja u poseban projekat radi programiranja,izmena itd ..