Quote:
Originally Posted by alfom
Ba? tako gos'n Vaso.
Nekada su to zvali : 'amateri'. Ako je o meni riječ, onda bi to bilo, u dijelu snimanja, obrade, ... , - hobista, ili zaljubljenik, itd. 
Po?to ne ?ivim od ovoga, onda je O.K. Zar ne? A ni da prodam nekome ; ni to mi nije imperativ.
|
?Amater? je dobra reč, i dobro zvanje. Amater je (po meni) svako ko radi ne?to zato ?to voli, a ne zato ?to mora. U tom smislu i ja sam amater, kao i gomila ljudi koji ovde ne?to pi?u. Čak i dobar broj onih koji imaju ?pravi? studio zapravo ima obezbeđene novce na drugoj strani, a studio im je ?profesionalni hobi?. To nije ni lo?e ni dobro ? prosto je tako, a i bolje je da se ovim poslom bave ljudi koji ga vole nego da ga rade oni koji ga do?ivljavaju kao kuluk na po?tanskom ?alteru.
Ako pričamo o muzici (a valjda sve vrti oko nje)... muzika tra?i da je neko čuje ? to joj je prirodno stanje. Pop muzika (nu metal, blues, prog rock, trance, svejedno, sve je to pop muzika) tra?i publiku, onu koja se ne sastoji od sestre, kom?inice, ribe i drugara, nego od nekih koje nikada nisi video, a verovatno nikad ni neće? videti. To je moje, prilično konzervativno, shvatanje pop muzike.
Mogu da pričam samo na osnovu svog iskustva ? ?to vi?e
ljudi (ne aparata) učestvuje u stvaranju neke pesme, to je veća verovatnoća da će ona dopreti do publike.
Pozdrav,
Vasa