Quote:
Originally Posted by Everbeatz
Ono sto hocu da kazem je da je taj 'lep glas' koji si cuo je posledica necijeg lepog glasa, a ne opreme u toj meri u kojoj mislim da joj mozda pridajes znacaja.. 
|
Auh, kako to lepo zvuci .. ali samo dok se cita
Bilo bi zaista lepo da radis ovaj posao sa takvim pevacima, da onaj koji "ne zadovoljava" ne moze da snima(propisano zakonom) recimo .. a ukoliko ipak snimis(ilegalno) sledi kazna zatvora od 3 meseca do 2 godine.. pa kada odlezis , sledeci put ti nece pasti na pamet ni da pitas da snimis pesmu ako ne znas da pevas ..
e .. posto jos uvek ne zivimo u takvoj carobno-idealnoj muzickoj planeti .. moracemo da svako jutro da cistimo usi stapicima.. jer opna mnogo vise i jace luci mast od teskih tonova u melodyne-u
a dok san ne postane java .. i dalje moramo da se bavimo tehnikom, raznim mikrofonima, preampima,kompresorima, pluginovima i svim ostalim sredstvima kako bi dobili taj lep i mio zvuk, sa kojim ce klijent biti zadovoljan ..
a ponekad i naleti neki dasa koji peva pa rastura .. toliko dobro da mu skupa oprema ne treba, dovoljan je sure sm57 .. pa ga ja iskreno pitam.. a zasto si ti dosao u studio .. mozes se snimiti u garazi ili mozda hotelskoj sobi .. ovo je studio za lose pevace, pa i ova medicinska oprema za snimanje nece da lezi tvom tako dobrom glasu ..
@Everbeatz
Citirao sam tebe, ali ne mislim nista lose, cak stavise, vise je nego jasno i tacno sve sto si rekao, ali ovim sto sam napisao hteo sam da se osvrnem i da nas podsetim u kojoj zemlji zivimo .. pa shodno tome i ova moja metafora