Thread: Izrada melodija
View Single Post
Old 02-01-2014, 03:09 AM   #13
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Izrada melodija

Quote:
Originally Posted by 77ari View Post
Ovo za avicii levels sam samo prekopirao melodiju s tutoriala ostalo sam sam napravio.

Ovaj Beat sam sada napravio a, House beat 2 prije par dana.

Za animals sam napravio sve osim dropa.

http://speedy.sh/rS2Bz/Animal.mp3
Samo mogu da skinem Animal.mp3, ne znam gde je ostalo...

Ne znam, pocetak ide iz nekog tona, klasicne haus terce - kvinte, pa onda animals u nekom tonu, koji totalno iscaseno zvuci. E sad, ceo taj haus je teska sabloncina, sama melodija nije katastrofa, cak se moze i upotrebiti. Cekaj samo da prevedem to u neku "teoriju" koju znam, ne bi li ti to "strucno" objasnio - jelte

Isao si C-dur: C - E tercu, pa onda C - F# pa kvinta C - G, to je taj neki osnovni haus trip. E sad, posle te melodijice, nikako mi ne ide prica iz Animals iz F-mola, msm to sam ovako srocio iz nekog tankog znanja teorije. Ne kazem da to ne sme nikako i da ne moze, ali tema iz animalsa mi nikako ne lezi uz tvoju melodiju. Nemam pojma u koje to skale spada i sta sme ili ne sme teoretski, ali ne zvuci bas sjajno... Mozda bi bilo lepse i smislenije, kada bi nastavak bio iz E-mola... Probaj.

Mozda sam previse navikao na to kako zvuci Animals, ali ovaj pocetak je nekako trensi, a posle ide animals, totalno druga prica...

Voleo bih da se neko potkovaniji teorijom javi, pa da lepo objasni, ja sada sedim sa malom akai 49 klavijaturicom u krilu, pokusavajuci da odgonetnem sta mi tu skripi... a zapravo pojma nemam
psionic is offline