Thread: Mac Pro
View Single Post
Old 22-12-2013, 04:07 AM   #30
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Default Re: Mac Pro

Da se malo raspisem (nista nikome licno, niti hejterski)..Posto vidim da se uveliko objasnilo da li je ovakvo nesto potrebno ili ne, i da li bi to bio dizajnerski dodatak u kuci ili dodatak za ventilaciju, prduckanje ili nesto drugo-ako bih vec imao potrebu(koja btw ne bi bila realna), i novac da ga BACAM (jer kupovina ovoga gledano na performanse nije nista drugo NEGO IMAM-MOZE MI SE), zasigurno bih se odlucio za nesto tipa CoreMC Gen3 od MusicComputinga..zasto? Jedino zato sto umjesto 12 jezgri, mogu uzeti dva procesora po 8 jezgri na 2,9 GHz, umjesto 64 GB RAM-a, mogu uzeti 128, ili 192, ili duplo toliko, ili jos duplo toliko, sto mogu umjesto umjesto jednog SSD diska u kucistu od 1 GB, imati 3x512 SSD + 4x4 TB HDD storage-a, sto umjesto dvije graficke karte, mogu imati tri, sto mogu imati USB i FireWire expanziju, i to sve unutar jednog kucista, sa dostupnim PCI slotom za bilo sta sto pozelim. Kosta? Itekako da kosta. Mac pro sa max rama i najjacim procesorom sa 8 TB prostora 11.000(moze kostati i vise), CoreMC(dual 8-core, 192 Gb ram, i ostalo gore pobrojano) 22.000$, znaci duplo( i moze jos ici gore). Ali, nije bitno. I jedno i drugo su totalno suludi gledano u odnosu cijena/performanse/audio produkcija, i po meni, namijenjeni su istinskim zaljubljenicima i freak-ovima koje nije briga za nekih 10-20 milja dolara manje na racunu. Od boljeg ima bolje, od ludjeg ima ludje. Uvijek bilo. Zivjeli
Sky Net is offline