View Single Post
Old 20-12-2013, 12:05 PM   #63
MD
Senior Member

MD's Avatar

Default Re: The Kemper Profiling Amplifier

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Interesuje me koliko su preseti skinuti sa neta i učitani u Kemper slični originalu kada ih svira? na svojoj gitari.Ode ima? odličnih preseta isprobaj ih ako već nisi.http://www.silentundergroundstudio.com/clone-tones-3

Pa ako nisu slicni originalu onda ih dodatno podesi?. Kemper ima jako puno mogucnosti dodatnog podesavanja ampa, cabineta itd.
Naravno da gitara radi nekakvu razliku, JO? VECU RAZLIKU RADI GITARIST IZA TE GITARE. To je najbitnija i najveca razlika. S druge strane, ako se radi o slicnom tipu gitare ne znam koliko velika moze biti razlika. EMGji ti i ti u tom i tom drvu bi trebali biti slični. Ako ne i isti, bar kad se tiče ?e?će metal glazbe di sumnjam da bi itko vidio nekakvu razliku.
?to se tiče samog sounda, ne znam kako bi objasnio, ali on jednostavno ostavlja dojam da gura zrak, da je agresivan, da reze. Da se nesto dinamicno dogadja u zvuku, recimo nije 2d nego 3d. Ima neku dodatnu dimenziju. Isto je i u mixu. Jednostavno se probija, prisutan je na bilo kojem levelu, čvrst.
Znaci kao da odvrnete pravo pojačalo. Takvo sto nisam cuo kod software-hardware simulatora a probao sam svaki poznatiji. Nisam recimo Axe fx, pa ne znam koliko je to blizu Kemper kvaliteti. No znam da bas nitko od top-producenata ne koristi Axe, nego Kemper. Axe koriste live, mada je i tu Kemper sve vise zastupljen.
Fora je i u tome, sto kad covjek isproba stotinu profila na Kemperu skuzi da zapravo sve to zvuci manje vise isto generalno gledajuci, pogotovo za one koji konzumiraju tu glazbu (distorzirane gitare) i da se ljudi previse opterecuju opremom. Nabavio sam profile kojekakvih skupih pojačala (komercijalni profili su po meni najbolji, osim par free paketa) i na kraju koristim gotovo iskljucivo profil istog pojačala koje imam i u hardware verziji.

A i sami efekti na Kemperu odlicni, delay, reverb, pitch, wah sve zvuci tip top kao i konverter ako cete digital out koristiti. Sprava je profesionalni alat i nema tu greske. Treba napomenuti da Kemper klonira sound preampova, pedala itd. Takodjer sve to radi i za bas gitarsku opremu.

S druge strane, postoje korisne stvari u vst-u poput eq kloniranja gdje zaista mozete dobiti dobar sound gitara ako klonirate neke pro snimljene gitare. Jako dobar sound i nije vam nuzan Kemper za dobar sound.

Uostalom, moj zakljucak je, sve je vise opreme na trzistu a sve manje dobre i inovativne, svjeze glazbe.

P.S.
Nisam probao te gore presete. Opcenito mislim da ne odgovara svaki zvuk gitare svakom miksu i stilu pa bas i ne ganjam te presete. Sto ce mi gitara koja zvuci isto ko Black album od Metallice ako mi bas i bubanj ne zvuce tako, da ne govorim sveukupni miks, glazba. Nece to liciti na nikakvu Metallicu.

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One

Last edited by MD; 20-12-2013 at 12:20 PM.
MD is offline   Reply With Quote