View Single Post
Old 18-12-2013, 07:04 PM   #10
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: (Konkord 88) Audio interfejs pitanje

Quote:
Originally Posted by Konkord88 View Post
Meni bi trebalo dosta iskustva sa tim stvarima pa bar da sam jedno 3-4 godine menjao razlicite zvucne karte da bih mogao da primetim da li mi odgovara ili ne

A nema ni monitore tako da bi mi stajala barem jos jedno 2 meseca najmanje u kutiji. Mogao bih da probam na ortakovim trutovima
Ili postoji mozda nacin da povezem mini liniju preko kartice i koristim zvucnike sa stuba dok ne kupim monitore?
VSL ili virtual studio live je kontrolni panel za Presonus kartice.

Od njih ne treba ocekivati cudo, ali radice posao sasvim ok - za pocetak. Ma i za kasnije ! Treba samo videti da li je latencija dobra, jer ti je to glavni problem. Sto se tice tih ugradjenih preampa za mikrofon - to je konfekcija, ali dok ne predjes u neki napredni nivo, kupovanje preampa od 700-1000e bi bilo bacanje para, po meni. Naravno, kad kupis neki normalan preamp za mikrofon, moci ces da ga koristis i na presonusu.

Konvertori pruzaju onaj poslednji procenat u kvalitetu snimka i reprodukcije, ali danas je zaista ta razlika izmedju hi-end i low-end konvertora, zadnja stavka koja bi trebala da te zabrinjava... A razlika u ceni je ogromna...

Ono sto treba pogledati je :
- kako radi latencija, koliko najmanje moze da ide, a da ne krcka
- Sample rate i bit depth.
- stabilnost drajvera, da li moze normalno da se radi

Naravno da moze da se poveze na stub, ali ce ti trebati neka kablaza, koju ces morati ili da kupis gotovu ili da napravis - npr za Presonus audiobox 22VSL, sa jedne velika stereo "banana" (ili dve mono) na dva chinca, ili sta vec ima na liniji kao "aux" ulaz...
psionic is offline   Reply With Quote