Jos nesto

Nije toliki problem dobiti dobar i veran zvuk nekog pojacala kada snimate vec je veci dozivljaj dobiti sto bolji zvuk uzivo.
Kemper se moze vezati dakle na monitorske kutije ili miksetu pa na iste preko nje, moze se vezati i na gitarski kabinet koji se napaja pojacalom.
Sa jedne strane dobijeni zvuci preko gitarskog kabineta su APSOLUTNO FANTASTICNI i zakopali su mnoga pojacala koja sam ja posedovao ili jos uvek imam, zaista osecaj je APSOLUTNO FANTASTICAN! Dakle imate profil u Kemperus a jedne strane gde je snimljeno ponasanje odredjenog pojacala, kriva njegovoz vuka sa svim pikovima, da kazemo da je taj zvuk emulacija lampe. taj signal saljete na nezavisni power amp i preko njega na gitarski cab. Sa druge strane mozete vezati i na combo amp tako sto cete preko igre sa kablovima zaobidji njegov preamp i koristiti izlazne lampe. Rezultat je u tom slucaju NEVIDJENO DOBAR ako vam se izlazne lampe ampa slazu sa profilisanim ampom, jer recimo mesati 6l6 lampe sa ampa a da u izlazima imate El daje ne los nego drugaciji zvuk.
Ima tu svakako jedna manam, vi u stvari ne svirate bas taj profilisani amp vec recimo Dual Rectifier na svojoj gitarskoj kutiji!!! A MEsa zvuci drugacije preko 212 v30 kutija ili recimo 412...Svakako zvucace drugacije. Sta se moze desiti interesantno?
Da mnogi ampovi koji koriste iste pretpojacalske lampe zvuce jako slicno preko vaseg kabineta! Ali opet da ponovi, zvuk preko gitarskog caba je sjajanm, koliko god da je to verno prikazan izvorni amp.
Treca varijanta je FRFR (full range flat response) PA kutija. Tu su rezultati sareniliki jer zavise od mniogih faktora. Da izuzmemo damping kutije,ampa i sl.
Opet tu mozete vezati na kutiju koju napajate preko pojacala snage ili sa vec ugradjenim pojacalom. Ali ima tu dosta kvaka...Svaka kutija se drugacije ponasa, mnoge kujtije treba da se otpanje preko 50% da bi dale svoj najbolji zvuk. Opet na Kemperu imate cak 2 nivoa jacine+gain sa samomg ampa...da ne davim, cesto se desi da dobijete apsolutno fantastican zvuk na ovakvim kutijama u jendoj sobi, ali posle kada treba da otpanjite u nekoj recimo 2 puta vecoj, onda opet morate da se igrate.
Ali sa druge strane, kada pogledate, i mnogi ampovi se tako ponasaju, pocev od Trainwrecka i starijih Marshalla, daju drugaciji zvuk u drugacijim okolnostima i sa drugacijim nivoom jacine, tako da ipak mislim da nije toliki problem da izaberete nekoliko najboljih ampova koje zelite da svirate pa ih twikujete za razlicite okolnosti sa razlicitim output i EQ presetima... Nadam se da sam bar malo pomogao!