View Single Post
Old 15-12-2013, 05:55 PM   #2
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Digidesign Pro Control

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
Pre oko pola godine prodao sam M-audio project mix, koji sam koristio i kao kontroler i zamenio ga focusrite liquide 56. Posle kraceg vremena skontao sam da mi je neophodan daw kontroler, jer mi je zaista tesko raditi sve sa misem.
Gledao sam po stranim sajtovima i forumima te daw kontrole, nasao sam par modela koji su mi se svideli. Hocu nesto vece (ali ne tako skupo), tako da mi euphonix ne igra, pa je izbor pao na icon qcon sa tri prosirenja, medjutim kasnije mi je zapao za oko digidesign pro control sa prosirenjima, koji se vani,polovan za iste pare moze naci kao i icon qcon, a cini mi se kao dosta ozbiljnija sprava.
E sad posto nisam sasvim u mac-ovom svetu, zanimaju me neki osnovni podaci o njemu (ko se razume):
Da li moze raditi sa focusrite liquide 56 na win7?
Da li mi je potrebna jos neka PCI kartica da bi ga poveza na PC (kao sto je to npr potrebno za druge digidesign audio interfejse)?
Da li je moguce raditi na cubase 5 ili 7 pod win7 (postoji li neki program-shema za cubase)?
I slicne stvari sa kojim bi se trebalo upoznati pre kupovine.

Znam, neko ce reci uzmi nesto sto radi sa cubase tipa mackie control i sl...medjutim ovaj digidesign pro mi se bash svidja, jer mi deluje mnogo ozbiljnije od drugih navedenih sprava, a moze se naci za pristojan novac. Kupio bih za pocetak glavnu jedinicu i dva prosirenja, a kasnije edit kontrolu.
Attachment 13881
ja sam imao Dididesign Procontrol dugo..to je samo za Pro Tools..ima neke svoje protokole itd. dosta je to staro i cak ga ne podrzavaju za novije verzije protoolsa (od 10-ke valjda).. trazi nesto drugo (ukoliko ne radis na Pro Toolsu)
DaBear is offline   Reply With Quote