Velika nesreca vecine da kazem alternativnih rok pravaca pa i samog roka su fanovi i inace slusaoci koji prosto ne zele da ova muzika 'poraste' ili evoluira a posle bude prica propao RNR i ubise nas Jay Z drDRE i kod nas Sale Popovic. Kada god sam cuo nesto novo i razlicito, ozbiljan pomak u produkciji i pristupu u poslednjih 15 god. sve je na kraju ispalo 'fenseraj' i bilo ispljuvano. Dream Teather se debelo najeo .... dok nije dosao gde je sad i dok ga sami muzicari koji slusaju ovaj bend nisu postavili gde je sad, da je do obicnih slusalaca oni bi i dalje ostali neki tamo wannabe metalci. Snimili su ceo film o tome.
Mi smo imali i imamo toliko dobrih bendova koji su uslovno receno pukli jer nisu bili dovoljno 'brutalni sodomi' i ne znam sta jos vec da je to strasno.
To je problem kulta celog RNR-a sto se veliki deo price, ako ne i najveci, zasniva na tragicnoj prici promasene sudbine clanova benda gde bar jedan od clanova mora da bude mrtav da bi se proglasili svecima, bogovima ili demonima kako ko voli. Takodje bend cesto mora i da se raspadne i prestane da radi kako bi raja 20 godina kasnije pocela da prica kakav je to bend bio...
Ja mislim da je ovo jedini pravac u istoriji muzike gde je cilj da zvucis kao bendovi 50 godina ranije, budes totalni moron, budes totalno van tokova i anoniman da ne bi bio anoniman i opste priznat kao i uvazen od strane jako nepoverljivih i polu gluvih slusalaca koji ce prvi kada konacno prerastu tu fazu u svom zivotu da se 'prodaju' za stalnu platu i kredit za auto, obese kravatu i kazu jbg ali zena, deca... Oni koji ipak ne dobiju takvu priliku ostaje im da svoj zivotni neuspeh kriju iza RNR-a, seksa i droge i eventualno iskoriste svoj rokerski staz, rezervisano mesto za sankom i zvaku ne bi li povalili neku klinku u lokalnoj underground birtiji. I to nije prica samo u Srbiji!
Na zalost malo je ljudi danas koji slusaju ovu muziku zbog nje same.
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
Last edited by Matya; 13-12-2013 at 06:07 AM.
|