View Single Post
Old 13-12-2013, 01:41 AM   #7
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Default Re: ALOGIA ? Mi Sanjamo (video)

Znaš kako... Sada kada pogledam celu priču - 100% sam siguran u sledeće - kako god da smo ovo uradili isto bi dobili. Šta sad, kao niko neće znati ko to svira i zašto to radimo jer smo promenili ime? I kao ime bi nas izolovalo od negativne energije metal publike? Malo sutra!

Uz sve to - ajde da razlikujemo internet metal publiku od one koja zaista dolazi na koncerte, jer ta druga koliko god minorna u odnosu na 2002. ipak je znatno brojnija od aktivnih internet hejtera koji u ekipi miniraju bilo šta što im je "gej".

A iskreno, ovaj spot nikad ne bih svstao u pop-rock. Da je na engleskom mogla bi da prodje i kao Muse i kao Hurts pesma. Ali čim je na srpskom gubi tu dozu ozbiljnosti, pa ajd da je nazovemo pop rock? Hvala, ali ne.

Što se tiče g-dje Marković... dodje Zorica i kaže "sin mi je pričao o vama pa sam preslušala vaše albume i super ste mi!" - šta treba da budem? Ljuti "true" metalac i da je oteram u 3 lepe jer je žena iz fensi sveta? Izvini, ali, ja to stvarno ne mogu, niti vidim povoda. Pogotovu što je recimo ona bila znatno pozitivnija prema nama nego "naša najveća rock diva" Sladjana Milošević i sa kojom smo imali jako nebulozne scene o kojima ne bih javno. I ovo je dosta.

I baš zato - muka mi je od ove sredine - Dream Theater uradi Falling into Infinity posle Awakea i to bude OK, ali, kada Alogia uradi album posle 8 godina pauze koji nije "dugu-dagu" u vreme kada je taj žanr u svetu totalno retro i out - mi smo se "prodali"? Najsmešnije je što ceo album uopšte i nije bilo uradjen sa tim ciljem već kao što smo uvek radili - da bude presek onoga što u tom periodu slušamo privatno.

I uz sve to, o albumu loše pričaju uglavnom ljudi koji ga u celini nisu ni preslušali. Tu se nalaze pesme koje su dobrom većinom u najgorem slučaju više metal nego rok, ali, izgleda da su problem prve 3-4 pesme koje je izdavač insistirao da budu tim redosledom postavljene. Nikom nije palo na pamet da pohvali pesme poput ove:

Ali, obrni, okreni - ja sam itekako ponosan na pesmu sa spota i iskreno mi je žao što ta pesma nikada nije došla tamo gde je bila namenjena, a da pritom ne vidim nijedan jedini razlog koji to opravdava.

Ili barem nedelju dana da bude na jebenoj Jelen Top 10 listi. Ali dobro, to znaš i sam iz prve ruke kako je.

Last edited by wladymeer; 13-12-2013 at 02:06 AM.
wladymeer is offline   Reply With Quote