Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Kraj priče, istro?ih rolnu WC papira da se obri?em posle ovoga.
|
Posebno ću replyovati na ovaj post, po?to je malko dalji od ove konkretne teme.
Na prvu loptu sam bio odu?evljen tvojim presekom stanja, i explicitno?ću da to tako sroči?. No ?to vi?e čitam i razmi?ljam, to mi je sve manje jasno.
Rokenrol? Bunt? Pobuna? Meni su to ideolo?ke odrednice nečega ?to je u jednom periodu istorije muzičke industrije dobro prodavalo ploče. Da me ne shvati? pogre?no, ne ka?em da su svi rokeri pičke i da samo kenjaju i foliraju, ali odavno nemam mi?ljenje da mo?e? rokenrolom promeniti svet, ili bar dru?tveno-ekonomsku situaciju, i da je ta priča prilično prazna. I čini mi se da je to i ostatak sveta odavno skontao, te su se i te ploče prestale prodavati, i raja to vi?e ni ne tra?i. Meni su generalno opasne ideolo?ke vode, u kojima nema mnogo razuma, samo emocija i subjektivnosti. Mislim, dohvatimo se samo tih grupacija koje su kroz istoriju "?ivele" sve to, od hipika do pankera. Svet nikad nije bio gore mesto, vladaju teorije zavere, čini mi se ciljano napravljene da se ljudi dr?e u konstantoj paranoji i time daju jo? malo vremena onima na vrhu piramide, za koje mi se takođe čini da već du?e vreme nemaj AMA BA? NI NASLABIJU PREDSTAVU o tome ?ta uop?te ?ele, i kuda da vode.
U svakoj skupini od 100 poklonika nekog eto, iskrenog i kvalitetnog rok benda, (po mojim kriterijumima recimo Nirvane), ima? 10 ljudi koji tačno kontaju ?ta Kurta muči, i saoseaćaju se sa njim, bar 20 njih koji ne kontaju tačno, ali osećaju da je to ne?to dobro i valjano za podr?ati, jerbo je ovih prvih 10 već palo na teme, i njih 70 koji su se tu zatekli iz socijalnih okolnosti, da su u ekipi sa ovih prvih 30. Nit je njima ne?to jasno, nit bi primetili razliku da se na binu popne Stoja i krene da peva svoje, obučena isto kao Kurt. Ali svih 100 će u glas reći da je rokenrol ?ivot i otac i majka. Meni to odavno ne pije vodu.
Ja sam uslovno rečeno roker, mnogo mi vi?e prija zvuk hambakerau drop ?timu , kicka na 60hz i dobrog opi?đenog dobo?a, i pokoji tekst koji me stvarno dirne jer ka?e
"It's the devil's way now
There is no way out
You can scream and you can shout
It is too late now
Because you're not there
Payin' attention..."
?to se na?ih muzičara i "rokera" tiče, slo?iću da ima puno neiskrenih, i ljudi koji su u muziku zalutali zbog posledica, a ne uzroka normalnog bavljenja istom. A slo?iću i se i oko kategorizacije "Pičkice" za sve koji za sopstvenu impotentnost, jalovost i nemanje ničega plemenitog u sebi da se stavi u pesmu, krive SVE osim sebe. Zapravo jako je malo ovih drugih, koji su realno sjebani likovi, nose neku energiju i emociju u sebi koju ne mogu fizički da zadr?e a da je na zapi?u i podele sa spoljnim svetom, ma koliko tamo parova u?iju ili pregleda na YT bilo. I koji tim svojim radom, pesmama i textovima, pru?aju bar malo utehe, i anestezije ostatku slu?alačkog auditorijuma, udavljenog u besmislenosti dana?nje svakodnevnice.