View Single Post
Old 12-12-2013, 05:17 AM   #4
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Gasi se Jelen top 10 lista...

Stvarno volim ovakve topike Bar se ne?to ka?e, neko razmisli i potrudi da sroči. A naročito kad postoje, bar delimično, suprotna mi?ljenja. Ili bar da ka?em, drugačiji uglovi gledanja na stvari. Moj je ovakav:

Dule, niti sam ja rekao da je ta emisija sjajna i da rok scena "ZAVISI" od nje. pu pu pu. Nisam rekao ni da je bila gledana, ni realno popularna, ni efikasna. Nisam rekao da su bendovi pu?tani u njoj svi do jednog do jaja, ili bar da su zaslu?ili da budu uređivački probrani i ponuđeni kao taj neki wannabe mainstream. Nisam rekao da je publika izgubila ne?to ukidanjem te emisije. Publika? Koja? Ili nisi pa?ljivo čitao, ili tvoj odgovor nije upućen direktno mojim argumentima, već ovim raznim Bojanama koje po FB teatralno vilene. Ja sam ovde jedino re?io da progovorim kad sam video koliko se ljudi naslađuje i koristi priliku da iska?e direktan i otvoren internet hejt (po meni, najneljudskiji oblik istog, nije čak ni u lice) protiv jedne nesrećne tvorevine, koja takav tretman, po meni, sigurno nije zaslu?ila. Hejt i naslađivanje po meni ide samo kad stvarno nekom zlom kom?iji koji ti se majke mile najebao godinama unazad, i protiv kojeg nisi mogao ni?ta, realno crkne bar krava.

To ?to ta emisija nije bila slamka spasa kakva je ?elela da bude, mislim da stvarno nije opravdanje ujdurme. Ona je imala smisla samo za bendove koji su se u njoj na?li, i njih mi je jedino, uslovno, ?ao. Mo?emo da ih ne volimo, mo?emo da mislimo da su đubre, ili da nam jednostavno nisu na? cup of tea. Za?to samo postojanje takve stvari, koju statistički niko osim samih muzičara i ne gleda, izaziva toliku jed, meni ljudski gledano, to uop?te ne ide u glavu. I tu jedino nalazim i dozvoljavam sebi da uprem prstom u iste te hejtere, i da ka?em da ondak ipak ne?to sa njima nije u redu. Ja sam tu u fazonu, live and let live. Da nisam, nikad ne bi mogao da se bavim ovim čime sa bavim.

I kad smo kod toga (mene), sigurno si u pravu kad ka?e? da do kraja ne razumem za?to je to toliko lo?e, jer nisam autor koji poku?ava da uspe ne?to sa svojom muzikom. Ja se bavim snimanjem i produciranjem iste, moj cilj je da stvari dobro zvuče, da pomognem u efikasnijem isporučivanju ideja ako ih ima, i uspe?nijem maskiranju ako ih nema. Ne dozvoljavam sebi da profesionalno sudim ko treba a ko ne treba da svira, ili da se bavi autorskim radom, ili da bude emitovan bilo gde. Radim i koncertni ton, sa istim ciljem, da se bolje čuje to ?to neko ima ili nema da ka?e, i da se istaknu prednosti, a sakriju mane.
Istini za volju, to mi mo?da ipak daje i jednu dozu objektivnosti koju ti, niti drugi autori, uop?te tehnički gledano, mo?ete da imate. Nikad ne mo?ete biti do kraja ravnodu?ni i objektivni prema sebi i svom delu, i mislim da je to deo razloga za?to je vaskolika muzička industrija izmislila producente, da vama i publici pomognu sa time. Ili bar izdavačkim kućama koje od svega toga zarađuju, u ono vreme. Stvarno mislim da svako ko ima potrebu i gram talenta i volje da na njemu radi, treba da svira, ili bar da poku?ava. Mislim da to svet čini lep?im mestom ,samo po sebi.

Ujedno, pojasni mi ovu misao, jedinu koju nisam razumeo

"Čuj, mo?da bi bilo bolje za muzičku scenu da nisu "pogurali" sve te koje su pogurali (ako im već nisu lansirali karijere u orbitu)."

Uop?te ne kontam. Ne ka?em da nije tako, samo uop?te mi nije jasno na koji način to stoji.

Dozvolio sam sebi u prvom postu i da stanem malko u odbranu Jelen brenda, zbog nekih drugih, ma koliko minornih, zasluga koje ima za ovda?nje prilike, to vidim ipak nikom ne smeta. Sada te politike tog brenda nema, i nadam se da je ljudima lak?e, ako im je to već smetalo. Ne ka?em da je stao svet, al ?ivo me zanima kako je sve ovo korak na bolje?

Preterane su mi te tvoje alegorije ipak sa automobilima, upravo zbog toga ?to mi dobrim delom ZAVISIMO od istih, ili nam imanje ili nemanje istog mnogo utiče na kvalitet ?ivota. Ja dr?im da u 2013oj godini, televizija vi?e maltene i nema nikakav uticaj na ovu ciljnu grupu o kojoj mi pričamo. Ovo je imalo smisla samo za neke tamo eto, nekada i moje , Samostalne Referente, koji su od bubrega odvalili da bi platili da im neko snimi lep spot, i koji je bez ikakve veze i intervencije, emitovan u nekom kurčevom terminu na nacionalnoj televiziji. Njima to pru?a bar deo satisfakcije, za?to su se uop?te i cimali da i?ta rade. Drugu satisfakciju dobiju kad dođu ljudi na koncert pa pevaju tu neku pesmu. Ili Lorna wing, ili Irish Stew, ili sad da ne krenem u riskantno polje nabrajanja bendova koji su stvarno imali neku barem ličnu satisfakciju ?to se neko potrudio da uop?te pogleda a kamoli pusti njihovo delo. A da stvarno nisu pu?teni preko veze, i da stvarno nisu "zagadili" na?e vajno rock nebo svojom muzikom, već rade ne?to autorski, i trude se oko toga. Za?to uop?te potro?iti makar truda da snimi? spot? Ja znam za tu bolnu istinu "samo za YT i FB", ali oni ne znaju, i njima je ipak drago da barem negde mogu babi ili kevi da poka?u da su se potrudili. Uskratiti im to pravo zbog nepostojanja ekonomske isplativosti i odsustva motivacije nove uprave je jedno, to mogu da razumem, i da mi delom bude ?ao. Ali skakanje od sreće i aktivno pljuvanje po svemu tome, e to mi je već stvarno van razuma. Opet, ni ovo nije upućeno duletu, jer on svoj stav bar dobrano argumentuje, iako se ne sla?emo, već ostatku FB timelinea ovih dana. A i ponekom zalutalom članu foruma na ovom topiku
Arthur is offline   Reply With Quote