View Single Post
Old 12-12-2013, 02:40 AM   #88
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Gasi se Jelen top 10 lista...

Ako je Artur u pravu, onda onaj moj prvi post koji sam napisao nema smisla, jel. Ali ne?to mi do?lo pa ću, u skladu sa od nedavno usvojenom politikom da pričam ?ta god mi dođe na pamet bez cenzure, da se slo?im da jeste tačno to upiranje prstom u domaće rok muzikante u jednom bitnom, ako ne i najbitnijem aspektu.

Domaći rok muzičari su u većini kukavice, pičke. Eto tačno tako, pičkice. Naročito ovi mlađi. To je pravi problem. A nema rok muzike i scene sa ljudima koji su deklerativni "rokeri" i "buntovnici", a zapravo razmi?ljaju estradno i pilićarski. Nema rok muzike sa onima koji su "otkačeni" "urbani" i "kreativni" a nemaju hrabrosti da probaju bilo ?ta novo nego zapravo recikliraju ono ?to vide na MTV-ju. Gde je tu podignut srednji prst, gde je tu stav "popu?ite mi, neću se prodati za to da budem na televiziji 5 minuta pred gledaocima koje ionako boli levo jajce za moju muziku". Ako sam dobro informisan, intervju sa Canetom nije emitovan u Jelen Top deset, već samo nastup - zato ?to je Cane izgleda i dalje u stanju da bude to ?to bi trebalo da budu ljudi kojima je rok muzika poziv. Tako im se izgleda, onim ?to je pričao i radio u emisiji nije uklopio u profil, pa su isekli. Opet ka?em, tako su meni rekli. Mo?da su me lagali pa ja sad la?em. Ali ostali su izgleda kukavice. Potajno se nadaju nekom uspehu, novcu, popularnosti, pičkama, ?ta li već ko pri?eljkuje, i la?u se da samo ako bi jo? maaaalo bili vi?e na televiziji, ako bi napravili jo? neki kompromis sa sobom i svojim uverenjima, e onda bi to sve do?lo, uspeh slava bogatstvo, pa?teta tri puta dnevno. Ako uradimo lep?i spot za MTV, ako malo sti?amo gitare, ako izbacimo psovke, ako budemo fini i če?će gostujemo na TV-u, itd itd. Deklerativni pankeri koji gostuju po jutarnjim programima i idu na evrovizije, ljuti rokeri i metalci koji idu na ?ikine ?arenice. Alternativci koji nisu alternativa apsolutno ničemu već su imitacija mainstream-a koji fabrikuje ma?ina muzičke industrije. Mo?e se na prste jedne ruke prebrojati broj bendova koji je imao integritet da ka?e "Neću" kad se radilo o makar maloj ?ansi da se ugrabi neko parče kolača, kako se uvek ispostavi, vi?e zami?ljenog nego stvarnog medijskog prostora. A za sve to vreme se ta politika pokriva sa "?to, ?ta fali", "pa nema veze, to je muzika", "treba doći do novih slu?alaca"...
To nije pitanje kvaliteta, jer taj neki bend mo?e da ima i solidne komade muzike ili interesantnu ideju ili zabavnu pesmu. Nema ideolo?ke kičme, nema smisla iza onoga ?to rade, a samim tim zapravo, nema nečega u ?ta bi ljudi mogli da veruju i da to osete.

Tokom godina sam se, fakat, naslu?ao najodvratnijih govnarija od ljudi koji su se do?ivljavali kao "ne?to va?no" u domaćoj muzici, kao neki faktor do moga. Razni samozvani autoriteti sa ambicijama da useru ?ivot svima koji im ideolo?ki ne odgovaraju, a naravno zbog toga ?to imaju prosvetiteljske, mesijanske ambicije po pitanju domaće rok scene...To je moćda i prihvatljivo na kraju, cela stvar je izbalansirana time da su postojali i oni koji su bili tu da pomognu, ničim izazvano. Nema veze. Ali ne mogu da svarim da redovno slu?am svoje kolege koji izgovaraju i rade stvari koje su suprotne onome iza čega bi zapravo trebalo da stoje. Daj fuck mu sunce, zar je bitno biti dupeuvlakač, kao da će iko od nas zaraditi milione od rok muzike. U tom smislu ne bih ni napisao onaj prvi komentar da mi nije krenulo da bljucnem doručak kad sam video prenemaganja i ?alopojke zbog uginuća svemirski va?ne emisije Jelen top 10. A pola ljudi znam i TAČNO mi je jasno ko za?to pi?e komentar. Kalkulacije, predstavljanje sebe u ovom ili onom svetlu, odbrana onih koji su parazitirali kroz tu emisiju, kao ?to su parazitirali kroz pop boks. Sve neki borci za rokenrol, za iskrenost, spremni da puste gorke suze ?to nas navodno zle nevidljive sile ukidanjem jelen topa 10 jo? vi?e pribli?avaju srednjem veku i suverenoj vladavini turbo d?ihad muzike. Nije to čak ni problem tih medija, jer bilo je, ponavljam, dobrih bendova i u tom Jelen Topu, kao ?to je bilo dobrih članaka u Pop Boksu, ali smrdela je uređivačka politika. Znali su to i oni koji su na tom Jelen Top 10, ali ne smeju da ka?u. Jer onda vi?e neće biti na top listi. A i ?ta ih boli kurac za po?tenje, pravdu, ono ?to je ispravno, bitno je da si na TV-u, da se ti slika? umesto kolega. E zato mi nemamo rok scenu, zato ?to su ovde svi pičkice.

Zato ?to, na primer, si ti Vaso imao sa bendom hitove koji su pominjali grupu pedera, voljenje seksa, da boli kita i ostalo, pa se niste bojali da li će to nekome smetati za emitovanje, da li će neko zabraniti pesmu, da li ćete ostati neuspe?ni jer to nije po volji nekom uredniku. A pre neki dan načujem kako neke mlađe navodno rokerske, nadrkane bezobrazne perpektivne kolege elaboriraju da li bi trebalo da smanje psovke u novim pesmama da bi se vi?e vrteli na radiju i u medijima. Tuga, brate.

Kraj priče, istro?ih rolnu WC papira da se obri?em posle ovoga.
Dushan_S is offline   Reply With Quote