View Single Post
Old 11-12-2013, 11:25 PM   #7
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Na sta treba obratiti paznju prilikom kupovina polovnog mikrofona ?

Quote:
Originally Posted by ugljesa View Post
Da li je mozda bolje uzeti dinamicki mik od kondezatora za snimanje vokala u akusticki neobradjenoj prostoriji ? Ja se samo bojim da mi dinamicki mic ne pokupi tu cistocu usnimavanja a sa druge strane da kondezatorski ne pokupi toliko sumova od kompa najvise pa da mi bude bas problem za mix ?

Eto, opet dominira floskula da je jedno bolje u odnosu na drugo...

Zaboravite to ljudi...!

Dizel vs benzin...

Ko to tamo peva vs Maratonci...

Vanila vs Čokolada...

Zaboravite te gluposti!

Ne koristim priliku, znam da je taj mjuz nepopularan, imaće 32 pregleda na yt kad snimim spot...ali pogledaj u "promociji radova" moj poslednji rad...

Ok, to je mic koji i tako olešen vredi kilo i po evra...ali i dobar dinamički mic košta blizu 4 cifre! DA! Shure 58 je SMEĆE od mikrofona, ali je zato stekao slavu, jer relativno upotrebljivo radi posao na živim snimcima... Jer u live to podrazumeva vrlo kratak rok eksploatacije, jer je isplativo BACITI ga posle 10-tak korišćenja...a radi eto nekako i na 100 i više... Ali to je Yugo 45 u mikrofonima...ili Golf, punto, burek, squier, swatch, aiwa, smeće...ali eto odradi...!

Od zvučne izolacije imam... Uh..stan vapi za novim krečenjem... Soba 3 sa 6m recimo... Nema ni tepiha...old school parket...Dakle ZERO! Ništa!

Daleko od toga da nije potrebno imati kvalitetnu izolaciju...ali ne opterećuj se time za izbor mikrofona naopako...

Uzmi ono što tebi najviše odgovara! Što najbolje misliš da radi za tvoj vokal...ili je najprikladnije za posao koji radiš...

U krajnjem, za to postoje studiji. Kad dođe do toga da to što radiš zaista ne može tako, odeš u studio i otpevaš, snimiš bubanj, gitare..nešto što već treba i to je to. Platiš dan, dva, moš' misliti, sad se i najopremljeniji studiji hvataju za slamku, 50-100€ i snimiš kako Bog zapoveda!

Bockie is offline   Reply With Quote