Pozdrav i dobrodosao na forum.
Premestio sam tvoj post u odgovarajucu temu, naravno da imamo PC Hardver sekciju na forumu
Svaka PCI-E kartica moze da se ubode i u "velike" PCI-E slotove, u PCI-E x 8 na primer.
Sve zavisi koliko para planiras da izdvojis. Ima nekih high-end kartica, kao neki LYNX modeli, RME takodje proizvodi PCI-E audio karte, MOTU PCIe 424, Apogee... Pa onda malo jevtinije - tipa ESI MAYA44 XTe... Uz vecinu ovih skupih modela, dolazi i dodatak gde stoje konvertori i montira se u rek, a spaja se kablom za PCI-E karticu, koja je u kompjuteru. MAYA 44 je dobra ako ti ne treba puno ulaza/izlaza. Postoje i low-end, ustvari kartice koje jednostavno - "bolje zvuce od integrisane", imaju ASIO drajver, ali navodno - ne spadaju u pro-audio, kao neki Audigy modeli. Cena im je smesna u odnosu na ove skuplje - u rangu 50-60e
Sto se tice FW ili USB, tu je prica nesto jednostavnija, ima bukvalno desetine modela, sve zavisi sta, cega i koliko hoces. Ne razumem zasto ne bi mogla da se veze neka FW karta ? Ako imas FW port na ploci, ili u obliku kartice (opet - postoje PCI-E FW kartice da se odvojeno kupe) moze svaki FW audio interfejs da se ubode. Postoji prica da se neki FW chipovi ne trpe sa nekim audio interfejsima, ali to se resava tako sto zamenis FW karticu nekom drugom, ili ides na USB. Postoje i hibridna resenja, kao npr MOTU Ultralite mkIII FW/USB. Ima na sebi i jedan i drugi slot.
Ne znam kako stoji prica sa USB 3 interfejsom, ako neko zna, nek "nabaci" koji red
BTW - Sto tim likovima iz servisa ne kazes da MORAJU da ti daju plocu onakvu kakvu si ti zeleo, tj da im napomenes da ti treba sve sto je na staroj ploci bilo ? Nek se bre nose u... Prevaranti.

Zapreti im inspekcijom, da vidis kako ce da promene pesmu... Izvini na izlivu emocija, nedavno sam i ja prosao kroz slicnu peripetiju sa zamenom ploce...