Quote:
Originally Posted by Arthur
Samo da istaknem možda i suštinu moje rezignacije - da je ovo jedna od 20 emisija koja se bavi istim ciljem, podržavanjem i propagiranjem klinički mrtve scene regiona, pa ne da bi se lako moglo pljuvati po njoj, i to bi sve stajalo. I smešan direktor i još smešniji mu bend (mada meni nije ništa smešniji od gomiletine stvari koje veliki kritičari svakodnevno kače po FB i mole za lajkove i glasove, bez obzira na besmislenost tog čina) . I loša pokrivenost "realnog stanja stvari". Sve to važi.
Ali ne, ovo jedna od dve emisije na državnim medijima, ovu drugu niko u BG ni ne gleda osim samih muzičara, i da, svi su primetili da ta emisija postoji, i da tu ima nekih očajnih bendova, a i poneki prilično dobar. Svi vade celu priču iz konteksta, jer najlakše je pljunuti po nečemu, ako još imaš i oslonac da to nešto kriviš kao vinovnika sopstvenog neuspeha, eto omiljenog koktela mega realnih kritičara.
|
Uopšte nisi u pravu. Kao prvo, rok scena i publika NE ZAVISE od ikakve emisije, kao što je pokazala praksa. Dalje, emisija je sama po sebi, dok je postojala, pokazala svoju irelevantnost time što nije imala gledanost i za nju nije pokazivan interes publike. Dakle sama rok publika je rekla šta misli o emisiji. Ti i ja sad da za 15 minuta napravimo pesmu i snimimo je isti dan, pa objavimo na fejs-u imaćemo više pregleda od okačenog snimka emisije Jelen top 10. Upravo obrnuto, ta emisija je bila neuspešna, a ne oni koji je kritikuju. Na stranu to što je npr politika emisije bila da su zatvorena vrata nekim stilovima rok muzike - ta emisija nije uspela da digne nivo ni onom delu muzičke scene koji je promovisala.Nema nikakve logike onda tvrditi kako ta publika sad nešto gubi nestankom emisije. Jelen top 10 nije bio nikakav simbol alternative, nikakav pionirski pokušaj da se publici prikažu istinski inventivni ili neobični bendovi koji inače nemaju pristup u medije - koncept je prilično očigledno bio da se nametne određena ideja toga šta bi trebalo da bude mainstream, što se pokazalo kao nemoguće. To znači da emisija sama po sebi nije bila bolja od Granda, jer radi istu stvar, pokušava da manipuliše ukusom publike i da joj servira nešto. Samo što je Grand u tome uspešan a Jelen top deset nije bio uspešan.
Drugo, "daj šta daš" logika koju se nalazi u tvom komentaru na neki način evocira i sadržaj emisije: daj šta daš. Jako mnogo, isuviše bendova koji podsećaju na nešto što bi trebalo da bude alternativna muzička scena, koji liče od oka na svoje strane uzore, a užasan nedostatak sadržaja u odnosu na formu. Emisija koja nije promovisala stvarnu rok scenu svojim nestankom sigurno ne nanosi štetu rok sceni.
A tvoj komentar i priča o pljuvačkom mentalitetu mi je otprilike ova varijanta: Kao da ti npr kupiš neki auto, polovni Fiat i on ti konstantno crkava, da bi ga ti na kraju prodao, jer ne valja k***u. Onda na tvoj komentar ispričan u društvu drugara da je taj auto bio sranje i da je bolje što si ga se otarasio, neki dušebrižnik krene da ti objašnjava "Nisi trebao da ga prodaš, time si izgubio, bolje imati pokvaren auto nego nikakav. A i ti si pljuvač, sigurno mrziš Fiat jer si loš vozač". E tako zvuči ovaj tvoj komentar.