View Single Post
Old 10-12-2013, 02:39 PM   #22
msvati3
Junior Member

Default Re: Azmafon(Zvucna izlolacija)

Pozdrav..!potpuno sam nov na forumu,a prikljucio sam mu se zbog muke koju imam od kad sam se uselio u nov stan...pogadjate,radi se o zvukovima koji dolaze sa svih strana,zahvaljujuci tome sto gospoda "investitori"nisu stavili niti gram iceg sto bi se moglo zavesti pod pojmom "zvucni izolator" a u zidove i podove,pa je sada ostalo stanarima da se rvu sa tim problemom.Dakle,zgrada je zavrsena,nema prepravke zidova i podova,a mene sad interesuju 3 stvari..
1.Kako da izolujem zvuk koji dolazi iz stana koji je 2(!!)sprata iznad mene(stan iznad je za sada prazan),a koji dolazi od hodanja coveka koji je jako tezak,dakle-cuje se trupkanje od koraka,zvuk jako niske frekvencije ,dakle bas koji je izuzetno neprijatan,a pored toga ljudi non stop cimaju nesto po parketu(neke stolice ili sta vec) i imaju malo dete(pleonazam) koje malo-malo pa nesto baca na pod,sa treskom...Ima li tu kakvog leka,plafon je standardno visok,nekih 2.6m...
2.Ispod mene nalazi se zubarska ordinacija,i iz nje takodje dolaze jako neprijatni zvuci-klompe g-dje doktorke koja ih vuce po plocicama,piskav glas kao i zvuci konverzacije doticne sa pacijentima-klijentima,kao i zvuk komresora koji se povremeno pali i ima vrlo nisku frekvenciju.Prvi zvuk iskljucicu razgovorom o promeni obuce,ali-kako da joj kazem-STA DA STAVI NA SVOJ PLAFON da mi ne dolaze zvuci od njenih razgovora sa pacijentima?Na kraju,kompresor cu jos i da progutam,ali-verujem da se i njegov zvuk moze bar malo utopliti,rec je o vrlo niskoj neprijatnoj frekvenciji(bas),prakticno brujanju,na srecu kratkotrajnom..
3.Jos dva zida takodje su mi "u najavi" problematicna,u jednoj sobi koju delim sa komsijom je zid koji je zajednicki sa njihovim sobom a u koju ce se uskoro useliti jedna -bebica(da bude ziva i zdrava!!),pa bi bilo pametno i taj zid zvucno izolovati kad krenu "nocni koncerti".A u glavnoj sobi,jedno parce zida koje delim sa stanom sa leve strane i koje je od supljeg bloka takodje cu morati da izolujem jer komsinici ne pada napamet da se izuje iz stikala sve do spavanja,zena je srednjih godina,dodje mi da joj kupim papuce i pojavim se na vratima sa njima,a inace sam ih "pismeno"upozoravao,dzabe...Ostatak zida je betonski blok i ususkan je namestajem...
To su moji sitni problemi,vidim iz Vasih postova da ste jako upuceni u problem zvucne izolacije pa se nadam da cete imati i par prakticnih saveta i za mene,u suprotnom-moracu da pribegnem radikalnijim metodama,kao sto je npr-prodaja stana,jer ovako dalje NE MOZE...
Unapred sam Vam zahvalan na bilo kakvom odgovoru,ako zelite mozemo se cuti i telefonom,s'postovanjem-Predrag,Pozarevac...
msvati3 is offline   Reply With Quote