View Single Post
Old 09-12-2013, 11:45 AM   #78
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Default Re: Koncept workstatina,buducnost ?

Quote:
Ne provociram, pitam, posto si sigurno probao - zaista je nemoguce izvesti unutar daw-a ?
Da budem iskren, da sam se previše trudio da to nateram da radim - nisam. Iz prostog razloga što nemam laptop koji bih vukao na svirke. A sa druge strane, ideja mi je da mi setup bude maksimalno kompaktan i to sam sa ovim parčetom hardvera i postigao - jedna klavijatura na kojoj radim sve što mi je uživo potrebno.

Elem, DAW workstation tema - mislim da bi funkcionisao nalik na hardware workstation mislim da bi morao za početak da ima svoj nezavistan VST efekt paket + sistem za sekvence. A čak i da postoji tako nešto nisam siguran da li bih mogao tako lako da palim/gasim VSTove, menjam raspon na dirkama, šetam po MIDI kanalima, dupliram i slično...

Medjutim ono što je najbitnije - sprava koju imam mi je postala izuzetno intuitivna, čak ni PC editor koji je izuzetno pregledniji od displeja klavijature ne koristim. Sve mi je postalo užasno logično na njoj. Jeste da je psujem pre ili kasnije jer su neke PROSTE stvari izuzetnno složene (npr. namestiti envelope attack/release na programu je KATASTROFA!) ali zato gomila stvari koje mi nikada nisu ni pale na pamet su moguće na njoj.

Nisam siguran da bi imao takvu konekciju sa DAWom. Znam da mi je snimanje intuitivnije u Cubaseu, a mixing u Studio One

Last edited by wladymeer; 09-12-2013 at 11:52 AM.
wladymeer is offline   Reply With Quote