Quote:
Originally Posted by Filip_
Ja moram da se ubacim, posto sam odslusao pesmu od prve verzije jos pre mesec dana, ali nije mi se svidelo mnogo elemnata i u skladu sa pravilima ove sekcije nisam hteo da pisem klasican demoralisuce-kriticki post, mada ne bih onakav kakav je Vrac napisao, ali ima dosta istine oko aranzmana. (jos uvek ne vidim sebe kompetentnog ni da komentarisem ovaj muzicki pravac onako zustro)
U 95% slucajeva nisam nasao nesto od gotovih lupova (poznatih izdanja) sto bukvalno samo ubacis na jedan kanal i on (bez ikakve intervencije ili podebljavanja jos nekim semplom ili svojim radom) "radi posao" i ne zvuci tanko i "nezainteresovano" za pesmu  . Neko i sa Porseom ne zna da razvije vise od 100km/h na ravnom, dok drugi sa Jugicem kroz krivine vozi kao Fandjo, ali to nije do auta, vec do vozaca  .
Uh, pa onda je ovaj topic potpuno suvisan, ako ti se j*** za komentar posto ionako znas da je ovo odlicno i tebi lepo  .
|
eto, lepo odgovorio covek...
Fabricke boje sintija i gotovi loopovi ne garantuju nikakav kvalitet. Ono sto je sigurno je da ce "pesma" zvucati isto kao i 2 miliona drugih bedroom produkcija...
Drugo - pevanje..i tu treba biti selektivan. Ako neko ne zna da peva dobro, uvek je bolje naci nekoga ko to radi malo bolje - uvek ce da obogati malo.
Takodje, koliko ja znam, pozeljno je da se pojave rime u pesmi...sta znam..nekako bolje zvuci tekst (ali to naravno nije bas lako, treba malo rada).
A najvazije - ja znam puno ljudi koji rade muziku za svoju dusu - i to ostaje na tome. Muzika za njih. Ne pustaju nikome, ne traze savete i komentare..i svi srecni ! I oni i (potencijalni) slusaoci / kriticari...
A ako neko hoce da vidi gde je sa svojim radom i produkcijom uvek ima pesama na radiju ili na CD-u da uporedi. ne treba mu niko sa foruma da mu kaze sta valja ili ne valja...pustis svoju pesmu naspram neke druge i slusas..uporedjujes...tvoja farba, njegova farba, tvoj snare - njegov snare itd..
A za bubnjeve stvarno nema opravdanja kad se uzme u obzir koliko danas ima biblioteka na ponudi. Ja u 99% slucajeva izbegnem puno posla oko EQ tako sto prodjem jedno 200 snareva (ili kikova) dok se jednostavno ne uklope sa postojecim instrumentima i popune frekventne rupe.
Loops takodje - 2 ili 3 jedan preko drugog..izeditovani ili sta vec..hi hat loop preko nekod drum loopa, pa odozgo jos jedan sbare ili dva, i kik i cinele... i odmah vise nije "gotovi loop" nego nesto tvoje i nesto sto bolje lezi na pesmu.