View Single Post
Old 07-12-2013, 05:17 PM   #48
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Default Re: Gasi se Jelen top 10 lista...

Jelen Top 10 je bilo oličenje onoga najgoreg ?to se urbanoj muzici i uop?te kulturi ovde moglo dogoditi, a to je da se u zdravoj a istraumiranoj ideji vidi lova, pa da se onda klasičnim burazerstvom sabere virtualna scena, upegla po principima copy/paste estetike, i onda nasilno ubrizgava u etar, ne bi li se stvorio privid kako se ne?to va?no de?ava.

U Srbiji među ?ljivama praviti MTV i njemu sl. sučelje je, pre svega, neinteligentno. Da je iole kreativnosti u glavama tih licemernih glavonja, oni bi znali da senzibili?u samu ideju shodno karakteru ovda?njeg tr?i?ta kojeg, naravno, nema, ali čija bi se slika dala videti u korenju ove tikve od dr?ave.

Ne mo?e? R'n'R-u pristupiti kao prodaji piva, prijatelju. Kao ?to i u toj industriji stalno mora? da smi?lja? neke nove marketin?ke fore, tako ni ovde nema napretka ako se izli?u, ne menjaju, ne prilagođavaju, ako prestanu da edukuju i oslu?kuju stvarne potrebe publikuma.

Mi?ljenja sam da ?to je manje para, to bolja emisija. Nelogično, ali praksa mi tako pokazuje. A i ako ima kinte, ne sme da je bude previ?e, da entuzijazam ne skrene s puta.

U slučaju JT10, entuzijazma uop?te nije ni bilo. Ufazonirani voditelji su posle teretane ili manikira najavljali spotove ("gledali smo, a sada gledamo"), ili vode razgovore sa gostima, pritom, ne znajući ni?ta vi?e od toga koliko su objavili albuma, mada ni to nije bilo obavezno. Ta?tetina praznetine, ako mene pitate.