Quote:
Originally Posted by silzg
Ta cijela priča oko virusa i antivirusa je nabrijana x 10. I dalje mislim da onaj tko baš ništa nezna o internet sigurnosti treba imat antivirusni program. Ali nestašluci + neznanje je kombinacija daleko moćnija od bilo kojeg antivirusa.
|
Da, tako sam i ja mislio... ne instaliraj sto ne treba, ne klikci gde ne treba... Ali jednom u nekih par godina se dedsi da kompjuter poludi. Onda skinem neki skener i otkrijem da imam neki najgluplji TSR virus, samo zato sto sam se uzdao u "zdrav razum"... Virusi se najcesce i ne otkriju, dok ne krene stvarno nesto da luduje, ili se aktiviraju u neko odredjeno vreme, a tada bude kasno... U mom dugogodisnjem iskustvu, naucio sam da je to stvar koja
mora da postoji na racunaru. Kad svhatis da zapravo
ne znas kako sve virus moze da dospe u racunar i kada budes imao jako bitne stvari na njemu - bez vremena za reinstalaciju sistema, shvatices i da ti treba dobar AV.
Dobro je sto povremeno skeniras sistem, ali moze da bude zamorno... Takodje mozes da uradis schedule task, pa da se ne smaras rucno (ako nisi tako vec postavio)