Da ne odgovaram pojedinačno evo jedan skupni odgovor.
Mislim da je moja gre?ka. Moji zaključci su bili na temelju općeg dojma a on mo?e i varati ako se ne uzmu konkretni parametri.
Izgleda da je problem U-He Diva. Dva projekta po kojima sam izvukao zaključak imaju 2 x Diva u divine modu. A kako od uzimanja i7 procesora drsko uključujem sve na ultra mod, razlika se pokazala u slučajevima gdje su akordi sa 4-5 glasova.

Usput sam otkrio da Diva u FL Studiu bolje radi ako je FL-ov multithreading isključen i ta opcija prepu?tena samoj Divi. Napravio sam test isključivo sa Divom i otkrio da sa uključenim multithreadingom u FL i Divi, krčenje dolazi već negdje oko 50% zauzeća. Nakon isključivanja u FL-u, krčenje dolazi tek ne?to poslije 70% zauzeća.
I dalje mi se ne sviđa to ?to test sa Divom u općenamjenskim windowsima (programi u pozadini, internet) sa Audigy karticom i Asio4All driverima isto opterećuje (gotovo identični postotak) FL-ov "procesor" kao i u Win posvećenima za glazbu i Focusrite driverima. Isti je slučaj i sa testom FL-ovog Sytrusa tako da je isključena mogućnost lo?eg međusobnog rada.
Ali ono ?to mi se sviđa je to da u slučaju Sytrusa je razlika između Win zauzeća i FL zauzeća procesora svega 10% tako da me ne nervira neiskori?ten CPU dok zvuk krči. Kod Dive je razlika oko 30%.