View Single Post
Old 04-12-2013, 06:34 PM   #18
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Focusrite Scarlett 2i2

Quote:
Originally Posted by Khan View Post
Ovo sto je Psionic poceo svakako treba proveriti. Ima nezgodnih virusa koji ne prave neku posebno vidljivu stetu, ali lagano kidnapuju masinu...

Ja ne volim antivirus programe na DAW-u, u krajnjoj liniji, upravo su to ljudi koji i proizvode viruse, spyware, and the rest of shit...

Skoro sam naisao na killer program za svaku preporuku 'unhackme'. Skida SVE i to tokom boot-a, tokom rada moze biti potpuno neaktivan. Besplatan je i savrsen za ovakve aplikacije, kada comp nije na mrezi i nema potrebe za stalno aktivnim AV programom.
Ma i ja sam se ranije tripovao, ali what the heck, necu da idem na benchmark takmichenje iz racunanra. Potreban je siguran i pouzdan sistem isto koliko i da bude brz. Zaboga - ne radim proracune za BitCoins, pa da mi je bitan svaki dodatni milihertz Batalite paranoju...

Osim - ovo sto kaze Khan - AV programi cesto JESU viruscine! Treba znati koji AV da se koristi i to je to. Po meni je najmanje "destruktivan" Nod32. Ne spamuje, ne reklamira, ne smara, lagan za CPU. Ugradjeni windows defender nekad nije los takodje... Neki vole Aviru, Avast, ali su to spamware AV, ovo cete videti ako samo pokusate uninstall - za Avast postoji patch za uspesan uninstall, pa vi vidite sad ko je tu lud !

BTW - Ovo kod mene sve sljaka pod windowsom 8.1 na 2600K (koji je sam po sebi "tezi" od sedmice) i nemam ama bas nikakvih problema da popalim x kanala sa y efekata, dropouta i slicno - a to je upravo the bottom line, jos iz doba Atarija i Amige500 i ogranicenja i frustracija koje sam tada imao i koje su se nastavile sa raznim pentiumima I, II, III, cubaseovima 3, memorijama, bitovima, bajtovima i sl...

Stavise sada najzad sve to lepo radi - i sareno... I to na osam.jedan ! Nek radi CPU, ko ga j**e, zato sam ga i kupio

...a cpu usage je skoro isti i kad radi sam cubase na desktopu

Ipak nije bas za ljude koji nece ni pod razno da se zezaju sa OSom, nego da rade muziku. Treba malo podesiti da radi, al kad proradi - proradio je!
psionic is offline   Reply With Quote