View Single Post
Old 03-12-2013, 05:59 AM   #35
Synclavier
Moderator

Synclavier's Avatar

Default Re: Koncept workstatina,buducnost ?

... Sto se tice ideje koju je izneo Moritz, pa, mogu reci da vec neko vreme i sam razmisljam o tome. Sada vec zaista ima nekoliko odlicnih instrumenata za iPad i on zaista moze postati ozbiljna synth opcija i za live i za studio, pogotovo uz koriscenje Audiobus tehnologije. Malo sam to sve i realno isprobao, i ima tu "stofa", mada i dalje nije toliko zgodno kao sa nekim vec etabliranim PC/MAC softverima. Uz Alesis IO dock koji koristim svakako mi treba i dodatni MIDI kontroler, a ja sam licno zagrejan za integralno resenje kao sto je npr. Akai SynthStation Dock/Controller, jedino mi se ne svidja sto je najveci u seriji onaj sa 49 dirki, a ja bih bar 61. Sve ostalo je, uz par propusta, sasvim upotrebljivo, a ocigledno medju proizvodjacima i dalje vlada uverenje da iPad varijante i nisu bas za neke ozbiljnije svirace. Situaciju dodatno komplikuje i sam Apple, sa najnovijom promenom formata dock konektora.

Intimno, meni se trenutno bas svidja Arturia KeyLab hard/soft varijanta. Zvucno vise nego ok, odlicna izrada, super integracija, brza i inteligentna kontrolabilnost i odlicna cena. Ovo nije klasican workstation, ali je primer dobre implementacije koja ne gusi kreativnost i ne odvlaci paznju na sporedne stvari.

Last edited by Synclavier; 03-12-2013 at 12:05 PM.
Synclavier is offline   Reply With Quote