Da je open workstation "IN" Muse Receptor ili pak CME kontroleri (imaju po 2 slota za razne module) bi vladali svetom... Ili ako malo bolje primetimo, odjednom vi?e nema kartica za ekspanziju. Roland je bio ozbiljno zagrizao za ARX kartice pa se ipak pre?altovao i ubacio sve to u Integru.
Medjutim, kako je nov trend u elektronici modularnost (primera radi:
Phonebloks) i kako KORG "ispipava" tr?i?te sa ovim nekim novim DIY igračkicama, ne bi me čudilo da za godinu-dve izbace full synth pa da poput lego kockica biramo hoćemo li u synthu:
1. 2xVA oscilatora + 1 analogni OSC + 1 "Legacy" slot + 1 MS-20 + 1 ROMpler ili
2. super-sega-mega grand-piano + 4-timbralni ROMpler.
?to itekako govori da se vrtimo u krug i da nemaju ?ta vi?e da ponude zbilja novo.
To bi ujedno objasnilo za?to sam poslednji synth kupio pre 2 godine (Kurzweil PC3K6) i ni?ta se u svetu revolucionarno nije pojavilo ?to bi me nateralo da ulo?im novac u to. Niti će. Lično, čekam novi Kurzweil, kupiću ga verovatno samo zato ?to je najavljena 100%tna backup podr?ka za PC3 seriju i to je to.
Rezime: Budućnost je takva da će i Zastava moći da napravi synth i da na njemu odsvira? sve - ako zna? ?ta ti treba. Samo se pitam ?ta Behringer čeka vi?e
I jo? ne?to je 100% sigurno - nijedan stage klavir ispod 1000? ubuduće neće imati 5-pinski MIDI OUT - crkli dabogda