Quote:
Originally Posted by Sima Strahota
Nisam siguran na koji nivo mislis sa 20dBu. U sustini ako si mislio na headroom, razlika je enormna. Pad od 6dB je kao da ti signal duplo opadne u intezitetu.
|
20dBu je analogni nivo signala na izlazu kartice, posle konvertora i svega ostalog... U principu, bitan je SNR (signal-to-noise ratio) Ako nesto ima npr 20dBU i SNR 100 dB, na 10dBU ce se taj SNR jos vise popraviti, s obzirom da svako analogno pojacanje unosi manje ili vise shuma u signal. Za interfejs sa -10dBu ces dosta morati gain sa miksera da dignes, da bi dobio nivo ovog sa 20dBu, samim tim - unece se dodatni shum sa kanala na mikseru...
Za one koji exportuju WAV sa kompa, interfejs ima ulogu samo u preslusavanju, komotno moze da se eksportuje i bez audio kartice i ista
NIKAKO ne utice na izlazni rezultat eksporta !
Izvini frkatonac, kako i sta planiras dalje da radis, mislim - hoces li snimati izlaz kartice na neki nosac zvuka, ajde malo blize opisi sta planiras da radis ?
Sve u svemu, mislim da je E-MU hardverski tu najjaci, ove ostale su, jos malo pa niskobudzetne kartice. Svakako tome u prilog ide prilicno jak izlaz, gde ces moci dosta da smanjis GAIN na kanalu u mikseru (ako ces komp ugurati u mikser) u odnosu na ostale. M-Audio nije los, imam ga na poslu, pristojni izlazi - nema nekih problema sa kvalitetom signala... Drajveri su mu stabilni i dobri... Ostalo nisam probao, ali svakako nemam nesto poverenja u te firme - sto naravno - nista ne mora da znaci...