Quote:
Originally Posted by Jan
Treba obratiti paznju na to da 100% wet signal iz vecine soft reverba koji izlazi je prilicno tisi od 100% dry signala, pa mozda u solo modu reverba zvuci da ima dosta i tamAn, ali kad svira sve zajedno izgubi se... Pametno je vecinu miksa raditi bez da se slusa solo, ako mora, onda je bolja ona opcija u Reaperu recimo koja stisa sve ostale kanale, ne znam kako se to oznacavlao bese nekad na miksetama ? Dim ? Bilo je vec reci o tome ovde na forumu, bas si ti Vaso to pominjao, i to cini mi se konkretno kod D. Vuckovica kad je bio gost foruma... Iskreno, to je jedna od onih stvari koje sam naucio na forumu i koje su me unapredile, po mom misljenju...
|
Send reverb, send dilej, send, ... I to često sa uključenim pre-faderom (govorim o CuBase).
Osnovno ?to sam pročitao za reverbe, kada sam čitao prvi puta, je bilo : insert reverb, send dilej. Ali ... Plagini daju taj komfor da se mo?e eksperimentisati.
Dva reverba za redom? Dilej pa reverb? Reverb pa dilej pa reverb? Sve mo?e! Sada nema naročitih ograničenja. Samo da se dobije rezultat. Ali, brate, hard lexikon je Leksikon (i sl.).