View Single Post
Old 26-11-2013, 04:07 PM   #42
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Plugini vs Impulsi?

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Po mom mi?ljenju, ?solo button? je i inače rizično dugme. Nema veze da li se radi o reverbima, EQ-ima, kompresorima, hardveru ili softveru.

Koga je briga kako neki reverb zvuči u solo modu? Radi se samo u tome da neki instrument bude bli?i ili dalji i da neki ambijent bude manji ili veći, kako god i čime god to postigao.

Uz po?tovanje velikih i ozbiljnih firmi koje su pravile vremenske ma?ine (Lexicon, AMS, EMT...), vreme se promenilo. Nekada su i ozbiljni studiji imali po jedan ili dva ozbiljna reverba i dva ili tri ozbiljna dileja. Danas svako mo?e da ima koliko god hoće čega god hoće, i to na svakom kanalu!

Tvrdim da danas sa dva neka dva ?glupa? reverba i par glupih dileja mo?e da se dobije isti utisak dubine miksa kao i sa ?ozbiljnim? firmiranim vremenskim ma?inama. Sve se vrti oko estetike, potreba i strpljenja, a ne oko mogućnosti.

Pozdrav,

Vasa
Treba obratiti paznju na to da 100% wet signal iz vecine soft reverba koji izlazi je prilicno tisi od 100% dry signala, pa mozda u solo modu reverba zvuci da ima dosta i tamAn, ali kad svira sve zajedno izgubi se... Pametno je vecinu miksa raditi bez da se slusa solo, ako mora, onda je bolja ona opcija u Reaperu recimo koja stisa sve ostale kanale, ne znam kako se to oznacavlao bese nekad na miksetama ? Dim ? Bilo je vec reci o tome ovde na forumu, bas si ti Vaso to pominjao, i to cini mi se konkretno kod D. Vuckovica kad je bio gost foruma... Iskreno, to je jedna od onih stvari koje sam naucio na forumu i koje su me unapredile, po mom misljenju...
Jan is offline   Reply With Quote