View Single Post
Old 22-11-2013, 11:40 PM   #7
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Default Re: Preporuka za mic preamp

Ja se ne bih u potpunosti slozio..Veoma je bitan i preamp, dzaba dobar mic ako je preamp los,a i suprotno. Davno sam imao neki taskamov interface (vrednosti oko350e) sa preampima,i prosecan kondezatorski mic od 200e f47.
Kada sam kupio c414xl2 i prikacio na tog taskama,nije bilo ama bas nikakve razlike izmedju akg mikrofona (realne vrednosti 1000e) i tog starog mic od 200e,sve dog nisam kupio skuplji preamp,kada se osetno cula razlika izmedju ova dva mic. -Kasnije smo na tom preampu probali i mnooogo skuplji akg c12vr(koga sam uzeo na probu zbog eventualne kupovine),medjutim na preampu vrednosti oko 500e nije zvucao mnogo bolje nego li c414...osetila se razlika, ali ne tolika kolika je bila u realnoj ceni ova dva mic. Verujem da su testirana na nekom preampu od 1000 i vise evra,da bi i te kako isplivao c12. Uglavnom ,nadam se da si skapirao sta sam hteo da kazem...sto bolji mic,zahteva i bolji preamp. Da je drugacijej,ne bi dobri preampi i mikrofoni kostali toliko koliko kostaju, prosto..

Last edited by Nemania; 22-11-2013 at 11:43 PM.
Nemania is offline   Reply With Quote