Quote:
Originally Posted by Dushan_S
To sve zavisi, sa kojim pluginom se probava, koja verzija programa (možda je upravo nešto čačkano u kodu što će biti ispeglano u sledećoj verziji), na kakvoj konfiguraciji itd itd. Prilično irelevantna priča, zapravo, jer su razlike danas uglavnom jako male. Ako neko testira i naleti na veliku razliku, to obično znači da postoji neki problem koji treba pronaći i rešiti.
|
Pa u krajnju ruku diskutabilno...
Prvo ja sam rekao da su takva iskustva na mom sistemu...
Drugo, na stranu price kako Daw A moze da potera 5 ili 10 % vise istih instanci nekog plagina od Daw B... Ja ovde govorim o tome da nam
mom sistemu u Reaperu, mogu da poteram
duplo manje nego li u S1 ili C5... Sto i nije bas zanemarljivo... I da nisam isprobavao jednu verziju Reapera sa jednim jedinim plaginon... Probao sam 5-6 verzija Reaper-a, sa 5-6 razlcitih plugin-a razlicitih proizvodjaca (toliko sam zeleo da okrivim odredjeni plugin za probleme) ali, rezultat kod mene je uvek isti ako na S1 i C5 mogu da poteram 100 instanci, na Reaperu mogu duplo manje, odnosno 50, u mojim knjigama to je prilicno dramaticna razlika... I uvek je skoro proporcionalno...
Sve ovo bi imalo smisla da sam ja navijac nekog Daw-a, ali nisam, nisam ljubitelj nicega, najpribliznije savrsenom DAW-u sto se workflow-a tice mi je Reaper, ali to pada u vodu, ako on kod mene ne radi kako treba ...
Moj zakljucak je da Reaper nije bas tako optimizovan kao sto se prica... I da Cubase (osim sto je omiljen kod nas) nije bas prevazidjeno djubre kao sto se prica po stranim forumima... A i jos jedan zakljucak, bitan za ovu temu, da Presonus S1 ni malo nije igracka, ima svoje bolesti sto se workflow-a tice, ali je ultra stabilan i optimizovan, i kome workflow odgovara, opusteno moze da se osloni na S1... Ja sam pokusavao ali nisam uspeo da se naviknem na editing u S1, prosto sam u Reaper-u i C5, prilicno brzi, prosto jer mi na S1 treba vise klikova za odredjene operacije gde gubim sekunde, a na veliko i minute rada i gledanja u monitor...