View Single Post
Old 16-11-2013, 08:45 PM   #17
Matya
Member

Default Re: Waves Abbey Road Studios J37 tape saturation plugin

A da li se bar slazemo da je rad sa svim mogucim analognim spravama pain in the ass?

Da sto zivota moze da prodje bias-ovanjem lampi, stimovanjem analognih sinteva, trazenjem prave zamenske lampe za Marshalla, da ne pominjem sve moguce nedostatke trake....

Ako nemas debelo iskustva sa analogijom bilo koje vrste i jos pola zivota da udjes u fazon ja nikako ne preporucujem!!! Koliko samo slucajeva znam gde su ljudi uzeli prvi put lampasa u ruke, stavili sm57 ispred i dobili katastrofalan ton! Problem je sto se zbune i iako cuju da nesto nije u redu buni ih to sto znaju (misle) da to nikako ne moze da bude losija kombinacija od zvucne karte i Guitar Rig-a.

Ja sam od pete godine zahvaljujuci roditeljima za Studerovom mikserom, gramofonom i magnetofonom. Koliko puta sam samo video tonce kako bacaju trake, grizu ih zubima i lude zbog sranja koja se desavaju u toku radnog vremena.

Nisam preterano nostalgican prema radu sa analognim spravama osim ako neznam da imam tri puta vise vremena da im se posvetim u odnosu na digitalne.

A da ima te analogne magije i da se svasta nesto desava to niko ne moze da ospori. Dobar ton sa analogijom mora da se postigne, debelo vremena da se izgubi i mnogo da se nauci. I na kraju nema save as.

Sto rece Mogli za pitu stoji, ali kolko ja znam ljudi koji su zapalili kucu sa tim analognim sporetom!!!

Last edited by Matya; 16-11-2013 at 08:47 PM.
Matya is offline   Reply With Quote