View Single Post
Old 16-11-2013, 12:51 AM   #31
DzoniPFC
Pro Member

Default Re: Waves Abbey Road Studios J37 tape saturation plugin

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Zvuk od pre pedeset godina: http://www.youtube.com/watch?v=K1Ze_htwy8g

Sto godina ispred dana?nje .............. (da se ne izra?avam) produkcije.
Zavisi koji deo tebe to govori...Mislim, ocigledno je da to govoris sa emocionalne strane zato sto ti se takva muzika svidja, i mislim da mozemo da se slozimo da je tad muzika kao umetnost bila na kvalitetnijem nivou ali ne treba generalizovati...

Ako striktno govorimo o kvalitetu snimka, tehnicki...Ljudi cija imena stoje uz ovakve produkcije su u ono vreme samo sanjali o danu kada ce tehnologija napredovati tako da mogu da naprave transparentan i tacan zvucni zapis (bez kasnijih degradacija) kao sto to mozemo danas... A to sto se danas neukusno zloupotrebljava tehnologija je sasvim druga prica.

Desilo mi se par puta da odlutam mislima kako bi sve ove stare pesme (koje volimo i koje su nas sigurno inspirisale i podstakle da se bavimo ovim poslom) zvucale da su snimljene sa tehnologijom koja je dostupna danas.

...Back in the days, znam da su svi ljubitelji kvalitetnog zvuka ulagali ozbiljan novac da bi dobili tacnu audio reprodukciju (pricam za audiofile) kao i da su tadasnji mix inzenjeri uvek trazili nacin da smanje efekat trake i analogne opreme koja bi uvek ostavila trag na snimku...

I slazem se sa Everbeatz, da je nekad ta koloracija prava stvar... Ali ne preko celog mixa...
DzoniPFC is offline   Reply With Quote