Quote:
Originally Posted by Znak
Juče mi je palo na pamet da predlo?im da napravimo ne?to zaista zanimljivo - ako nema interesovanja za ne?to veće i ozbiljnije - bar jedan EP, ali radeći pod restrikcijom. Recimo, da se nađe četiri-pet dobrih pesama i da se miksaju na maksimalno četiri kanala. Imam utisak da bi to moglo proizvesti neki originalan rezultat.
|
E, sad jo? samo da nađemo tih četiri-pet dobrih pesama i re?ena stvar

Pre toga, naravno, moramo da se dogovorimo ?ta je ?dobra pesma?, ?ta su ?četiri kanala? i ko će da kontroli?e ko je koliko kanala koristio
?alu na stranu, da bi ne?to valjalo mora da postoji interes svih strana u procesu. Koliko vidim, osnovni interes ljudi koji posećuju forume (pa i Rumski) je da dobiju savet za D?. To je dobro, jer saveti i
treba da budu za D? ? nije po?teno sebično čuvati ono ?to zna? za sebe.
Ali, ako se radi o produciranju, miksanju, pa i izdavanju nečega, tu nije u igri samo znanje, nego i
rad. A rad
bi trebalo da ko?ta. Ne mora da ko?ta, naravno, ponekad se desi da se nekome ne?to svidi, pa hoće da radi i d?abe (zbog karme, prijateljstva, po?tovanja, čega god). Uostalom, ima na Rumskom primera da su ljudi sarađivali bez naknade prosto tako ?to su se nekako ukačili 101 (kao ti i Khan, ako se dobro sećam). To je dobro, i neka ostane tako, jer onda svako ima 101 odgovornost prema onom drugom.
Sama činjenica da se niko od vlasnika Rumskog (dakle, ne moderatora, nego onih koji odgovaraju pred zakonom) nije do sada oglasio po tom pitanju pokazuje da RF nema nameru da se bavi izdava?tvom, i ja ih potpuno razumem. Bilo kakvo, makar i virtuelno, ?izdanje? podrazumeva poslovni odnos ? autorska prava, raspodelu slave i bogatstva koji nastanu kao posledice te saradnje... jelda?
Pozdrav,
Vasa