Quote:
Originally Posted by branoy
ne ne, rekao je sto sam ja nekad davno pricao, npr primer, uzmi VSTi yamaha XG50, ili hiper canvas roland vsti, i poredaj ih na 10 kanala,
od volje ti sta ces da biras iz njih na 10 kanala, sve ce zvucati jednobojno, spojeno, ma mix do jaja, svi su ista frekvencija, eq, tako odradjeni od strane i rolanda i jamahe, da se stapaju samo tako, samo treba fino odsvirati i odradit dinamiku svirke,
dok uzmi ti jedan EX drumer, pa otvori sledeci kanal jedan nexus koji nema veze ni sa jednom frekvencijom sa tim istim ex drumerom, pa uzmi sledeci treci kanal neki kontakt, svi za sebe i nista se ni sacim ne slaze u mixu, onda da te zaboli glava, i na kraju ne znas sta bi im dodavao da zvuce stopljeno , kao jedan. e to mene j. celi zivot
|
Mogu ovo da potvrdim. Ne koristim midi, osim za inicijalne demo snimke, aranžmane, orkestraciju, ali je zaista deprimirajuće kad nešto urađeno pre petnaestak godina na Yamaha kartici od deset maraka prebacim u VSTi, pažljivo birajući instrumente i efekte, i shvatim da ono staro jednostavno zvuči mnogo bolje, upravo kao što kažeš, nekako
spojeno. Sa VSTi zvukovima kao da ne štima.