drugari,
svirke koje radim vikendima (restorani, uglavnom) i od kojih u principu zivim (uz svo postovanje studija

) se uglavnom odrzavaju u neadekvatnim prostorima. Pri tom ne mislim samo na akustiku prostorija, vec i na (ne)postojanje i polozaj bine i mogucnost da se napravi krshten stereo front i kakav-takav monitoring uz eventualno dozvucavanje nekih dzepova......
Sada imam fin mali PA, sa nekompletnim bassovima, i to zelim da menjam, ali.....
Realno mi trebaju bar dva dobra wofera (1 po strani) za taj improvizovani front (podijum za igru)..... ali u bar pola prostora ja to ne mogu da smestim kako treba, uvek je malo prostora, uvek nesto smeta..... za sada sam imao 1 rcf 8002as, veoma posten aktivni 18' wofer..... ali mi je problem sto druga kutija koja ispod sebe nema 18' naravno zvuci kako zvuci u odnosu na stub....
Sateliti su mi veoma retke i kvalitetne Seeburg acoustic line tsm15, kutije u rangu SRX715 ili rcf TT25 (ozbiljna drvena teska kutija).......
E sad - ako idem na aktivne woofere (npr da dokupim jos jedan 8002) moram realno da vodim do jednog stuba 3 ili 4 kabla (4 ako koristim aktivne skretnice), a cesto ni jedan kabl ne mogu da provucem do zvucnika a da ne visi, ili ne smeta.......
ako idem na pasivu sa aktivnim skretnicom, treba mi jos jedno pojacalo (1000e i vise), aktivni crossover i opet 2 kabla.....
Da li je iole podnosljiva varijanta kupiti dobre pasivne basove (moze preporuka) i napraviti (takodje preporuka, ko gde?) pasivnu skretnicu za ceo sistem...
Osim samog lakseg i brzeg povezivanja, tako bi i dobio sistem koji trazi krace i lakse podesavanje (ne mogu posebno da pojacavam basove u odnosu na satelite) sto mi uz sve nedostatke odgovara, jer radim miks sa bine (sviram klavijature) i realno osim malo na tonskoj, nemam uvid u front