Quote:
Originally Posted by alfom
Bile prije One MkII pasivne u netretiranoj betonskoj sobi, a sada Saba trosistemske u također netretiranoj sobi. 
A gužvu je napravio Kramer magnetofon (Waves), koga sigurno neću nigdje više postaviti. Pošto je zadnji u lancu, lako ću ga ukloniti.
|
Ne, nije ovo ni jedan plug uradio...
Možda navika...
"Tretirana soba" može da da napravi problem kada mixa Sting, Celine Dion, mada ni njima neće smanjiti prodaju...sa sve "greškom"...imho, velika glupost...čast akustičarima...! Stvar je POZNAVANJA rođenog monitoringa, ende!
Kažem, mix kao mix je dobar! Znaš ti znanje...!
Ali čujem box koji je rezultat toga da ti to nisi čuo...
...ili navežbao da to čuješ...
Jbg, onaj "manijak" koji sam prvo okačio je rađen na AKG K44...koštaju možda i manje od 30 eur... Dobro, poslednji mixevi su na M50-ke...
Ali sam im "dušu iscedio" (k44), doduše znao sam kako "lažu", u odnosu na "goveđe" Meyer, PMC i Genelec iz poznatog velikog "državnog" studija...
Sad nešto radim, doduše ATH M50 koristim za referencu, ali stoje za recording upaljeni mrtvi
Genius 2.0 od
10€...(biće na promociji valjda uskoro),...nisam ponosan, nego jbg, znam donekle koliko lažu...a lažu do nesvesti, ali jbg...znam to....ali su kao i TV...
Hoću da kažem da je donekle nevažno na čemu radiš...ali samo donekle...ako znaš...
Dakle, upoznaj te Sabe...testiraj okolo, koristi i sluške, i druge (nije važno koliko skupe ili jeftine) sisteme dok mixaš...
Kad sam počinjao, imao sam mini-liniju, i 3 para sluški od kojih su k44 bile najskuplje...(mislim i na liniju)...
Prostom statistikom dođeš do proseka...i tako manje-više svuda zvuči....!