View Single Post
Old 09-11-2013, 11:06 PM   #22
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Default Re: Vokalni kompresor / granica pristojnosti

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
Jesi li mo?da razmi?ljao u nekom drugom smjeru?
Ne znam kakav konverter ima?, i ima? li bar 8 kanala izlaza, ali mo?da da proba? pazariti neku sumu?
Imam fireface i moje misljenje je da, iako su mu koverteri solidni, ipak se sa njim ne bih zajebavao oko sume. Cela ta prica oko summing mixera a niko ne spominje dodatnih 2k ulaganja u dobar konverter tipa aurora, larvy... Takodje mislim da bez 16 kanala sume nema smisla raditi. Gledam danas u studijima ljudi imaju vrhunske stolove a efektivno koriste 8-10 kanala, u koje salju vec softverski sabrane. Meni je to pointless.

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
Vjerovatno oni kompresori koje si probao u večim studijima nisu bili spojeni kao hybrid insert nego je signal putovao kroz neki pult, pa insertom u kompresor i nazad. Tu ti je dobar dio zvuka i?ao iz ostalih sklopova a ne samo kompresora.
Ta prica, istina.

Nista, u slucaju da nabavim taj art, uradicu jedan review za rumski. Ako se ne predomislim, skupim pare za nekog "merdzu" al to ce malo potrajati

I da, potpuno sam se odvikao od tracking kompresije na vokalu. Par puta sam zajebao stvar sa parametrima, a sad sam se nastrebao da gledam pevaca i drzim ruku na gain-u. Cist ulaz u daw a posle u mixu ako treba i dva kompresora u kombinaciji, ali natenane. I moze sve da se dotera.

Last edited by VladaNS; 09-11-2013 at 11:16 PM.
VladaNS is offline   Reply With Quote